Guvernul american, somat să recunoască existenţa extratereştrilor

119

Peste 17.000 de americani au semnat două petiţii prin care cer guvernului lor să facă publice informaţiile privind existenţa fiinţelor extraterestre, iar Casa Albă să constate public comunicarea cu extratereştrii, relatează MSNBC.

"Guvernul Statelor Unite nu are nicio dovadă privind existenţa vieţii în afara planetei noastre sau vreo prezenţă extraterestră, care ar fi contactat oameni", a declarat Phil Larson în numele Oficiului pentru Politici de Ştiinţă şi Tehnologie pentru site-ul Casei Albe, WhiteHouse.gov. "În plus, nu există nicio informaţie care să sugereze ascunderea dovezilor faţă de public", citează Gândul.

Iniţiativa administraţiei Obama, "We the People" ("Noi, oamenii"), prin care se oferă răspunsuri din partea oficialilor de la Casa Albă oricărei petiţii semnate de cel puţin 5.000 de cetăţeni a făcut posibilă această cerinţă. Între timp, pragul a crescut la 25.000 de semnături.

"Sondajele de opinie arată că mai mult de 50% dintre americani cred că există extratereştrii şi mai mult de 80% consideră că guvernul nu spune adevărul cu privire la acest fenomen. Oamenii au dreptul să ştie, oamenii se pot confrunta cu adevărul", susţine una dintre petiţii.

Larson a explicat că nu există dovezi credibile care să ateste prezenţa extraterestră pe Pământ şi că ceea ce lumea are acum constă doar în "statistici şi speculaţii".

Unul dintre iniţiatorii petiţiilor, Paradigm Research Group, intenţionează să lanseze o nouă cerere către Casa Albă, răspunsul actual, oferit de "un angjat de la un nivel de jos", fiind inacceptabil.

(Foto: Dreamstime)