YouTube a retras melodia antiromânească „Fac măcel”

106

Conducerea YouTube a decis să retragă de la difuzare o melodie discriminatorie la adresa românilor care muncesc în Italia. Decizia a venit ca urmare a sesizărilor primite din partea Federaţiei asociaţiilor de români din Europa (FADERE).

Melodia „Fac măcel", lansată săptămâna trecută de producătorii emisiunii „La Zoo", difuzată la postul Radio 105 din Roma, are un mesaj discriminatoriu faţă de toţi imigranţii români care muncesc în Italia, informează Mediafax.

„Este clar că intenţia autorului cântecului este de a ironiza, mai ales ţinând cont de spiritul emisiunii difuzate. Totuşi, cred că această iniţiativă nu contribuie la dialogul şi la convieţuirea paşnică, ci dimpotrivă, enervează lumea şi riscă să marginalizeze numeroasele persoane care trăiesc legal şi corect în Italia", a subliniat Federico Rocca, consilierul primarului Romei pentru relaţia cu Uniunea Europeană.

Comunitatea românilor din Italia şi un consilier al Primăriei Romei au denunţat emisiunea radiofonică în care au fost ironizaţi imigranţii români din Peninsulă, fiind consideraţi „criminali" şi „proxeneţi" provenind din „Zingaria" („Ţigania"), o aluzie la România.

Deşi conducerea YouTube a retras de la difuzare această melodie, comunitatea românilor din Italia avertizează că există suficiente elemente pentru a semnala cazul Oficiului Antidiscriminare din Italia.

(Foto: Dreamstime)