În 2010 s-au înmulţit accidentele aviatice

53

Numărul victimelor implicate în accidente de avion a crescut semnificativ în 2010, un an cu numeroase probleme pentru siguranţa transportului aerian.

Numărul victimelor implicate în accidente de avion a crescut semnificativ în 2010, un an cu numeroase probleme pentru siguranţa transportului aerian. Nu mai puţin de 828 de persoane și-au pierdut viaţa anul trecut, ca urmare a unui accident de avion, se arată într-un bilanţ publicat marţi de centrul britanic specializat Ascend.Potrivit bilanţului, „2010 a fost un an prost, cu un nivel al accidentelor mortale care se agravează: s-a ajuns de la un accident la 1,5 milioane de zboruri în 2009, care a fost cel mai bun an pentru siguranţă înregistrat vreodată, la un accident la 1,3 milioane de zboruri anul trecut.”

Totuși, spun reprezentanţii Ascend, tendinţa pe termen lung este una de îmbunătăţire a siguranţei zborurilor. Pe o perioadă de zece ani, numărul total de morţi a înregistrat un declin important. Aproximativ 8.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente aeriene în ultimul deceniu, conform Mediafax, cu aproape 3.300 mai puţin decât cele 11.280 de decese înregistrate în anii '90.