Mai multe telefoane mobile decât oameni

112

La sfârşitul anului 2014 vor fi mai multe abonamente la telefoane mobile decât oameni în lume, potrivit unui raport al unei agenţii ONU.

În prezent, sunt 7,1 miliarde de oameni pe pământ şi 6,8 miliarde de abonamente la telefoane mobile. Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU) prevede că la sfârşitul anului viitor numărul abonamentelor va creşte peste 7 miliarde.

Comunitatea Statelor Independente şi fostele ţări sovietice deţin la ora actuală cel mai mare număr de abonamente la telefoane mobile, respectiv 1,7 abonamente/ persoană. În schimb, în Africa, procentul este 63 de abonamente/100 de persoane. Raportul realizat de ITU relevă că 2,7 miliarde de persoane, ceea ce reprezintă aproape 40% din populaţia totală a lumii, sunt conectaţi. Gradul de penetrare pe piaţă a abonamentelor la telefoanele mobile este de 75% în Europa, 61% în continentele americane, 32% în Asia şi 16% în Africa, notează BBC.

Acest progres în ceea ce priveşte telecomunicaţiile este un lucru pozitiv, declara directorul Biroului Dezvoltării Telecomunicaţiilor ITU, Brahima Sanou, deoarece datorită aplicaţiilor acestora, se apreciază îmbunătăţiri în domeniul educaţiei, al sănătăţii, al băncilor, al guvernului, al mediului înconjurător etc. Cu toate acestea, încă mai sunt 4,5 miliarde (2/3) de persoane care nu au acces la telefoanele mobile şi la avantajele acestora.

http://www.inquisitr.com/654777/is-a-7-minute-workout-all-you-need-science-says-yes/