Utilizatorii Instagram nu-l vor pe Mark Zuckerberg

273

După ce luni presa a anunţat cumpărarea Instagram de către Facebook, Mark Zuckerberg a sărbătorit, postând pe contul său Instagram o fotografie cu câinele său, numită „Bestia doarme pe marginea patului”.

Poate că nu ar fi fost nicio problemă dacă Zuckerberg ar fi folosit constant contul său de Instagram, dar aceasta a fost doar a patra poză, de la înregistrarea creatorului Facebook, în octombrie 2010.

Reacţiile utilizatorilor au fost diverse. Unii l-au felicitat pe Zuckerberg pentru cumpărarea serviciului Instagram şi i-au urat bun venit în rândul lor.

Alţi utilizatori au dorit să menţioneze că nu doresc schimbarea platoformei, după modelul Facebook. „Nu spunem că este ceva în neregulă cu Facebook, doar că nouă ne place comunitatea de aici”, a declarat monkm, un utilizator Instagram.

Cu toate acestea, un număr de utilizatori s-au arătat deranjaţi de schimbarea de la cârma Instagram, acuzându-l pe Zuckerberg că „le-a furat reţeaua”. De asemenea, utilizatorii i-au cerut lui Mark Zuckerberg să se întoarcă la „stăpânirea peste Facebook”, deoarece nu îl doresc pe Instagram.

Un articol din New York Times subliniază şi un alt aspect, surprins de un utilizator din China, June Penelope Lee. „Eu locuiesc în China şi guvernul chinez a blocat accesul la Facebook”, a spus ea. „Dacă Instagram şi Facebook fuzionează, eu nu voi mai putea accesa Instagram niciodată”.

Instagram este un serviciu online care permite utilizatorilor să încarce fotografii de pe iPhone şi să le editeze rapid şi uşor folosind câteva filtre.