Termeni şi condiţii

Revista Semnele timpului funcţionează în cadrul S.C. Editura Viaţă şi Sănătate S.R.L., cu sediul în Pantelimon, str. Cernica, nr. 101, Ilfov, înmatriculată în Registrul Comerţului J23/3442/2012, având cod unic de înregistrare RO6710635. Revista Semnele timpului este denumită în cele ce urmează administrator al site-ului www.semneletimpului.ro
Ne puteţi contacta prin următoarele mijloace:

– prin poştă, la adresa de corespondenţă: Pantelimon, str. Cernica, nr. 101;
– prin e-mail: redactia@semneletimpului.ro; prin telefon, la numărul: 021 323 00 20

Dacă aveţi probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutaţi, puteţi lua legătura pentru soluţionare cu Directorul de vânzări, prin telefon: 021 323 00 20 interior 204 sau prin e-mail: david@viatasisanatate.ro.

II. Despre www.semneletimpului.ro
www.semneletimpului.ro este un site de presă care include serviciii e-commerce, prin care se oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a intra în posesia produselor afișate. Achiziţia produselor se face pe baza comenzilor online.

III. Proprietatea intelectuală
Conţinutul şi design-ul site-ului www.semneletimpului.ro, precum și orice alt material având legătură cu acesta, aparţin Revistei Semnele timpului şi/sau colaboratorilor săi. Nu puteţi utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele de pewww.semneletimpului.ro fără a deţine o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Semnele timpului.
Nu puteţi folosi cadre (frames în sensul limbajului HTML) sau tehnici de încadrare (framing techniques în sensul limbajului HTML) pentru mărci, logouri sau alte informaţii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfeţe, formulare) ale site-ului www.semneletimpului.ro fără a deţine o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Semnele timpului.

IV. Înregistrarea ca utilizator
Site-ul www.semneletimpului.ro poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiţionată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe site). Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de site, cum ar fi achiziţionarea produselor oferite de acesta sau verificarea situaţiei unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistraţi ca utilizator (să vă creaţi un cont de utilizator pe site). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabilă de către dvs. a Termenilor şi condiţiilor de utilizare a www.semneletimpului.ro şi a Politicii de confidenţialitate a acestuia. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori şi Revista Semnele timpului.

Întrucât prevederile Termenilor şi condiţiilor de utilizare şi ai Politicii de confidenţialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeţi periodic. În condiţiile în care nu veţi mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesaţi/folosiţi serviciile www.semneletimpului.ro

Dacă folosiţi acest site, sunteţi responsabili de păstrarea confidenţialităţii datelor de acces în contul dvs. de utilizator, creat pe site, şi sunteţi de acord să vă asumaţi responsabilitatea pentru toate activităţile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe site. www.semneletimpului.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adulţilor care sunt autorizaţi să efectueze plăţi on-line cu cardul sau prin orice altă metodă de plată acceptată de www.semneletimpului.ro. Dacă aveţi sub 14 (paisprezece) ani, puteţi achiziţiona produsele www.semneletimpului.ro numai cu ajutorul unui părinte sau tutore. www.semneletimpului.ro îşi rezervă dreptul de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini şi hyperlinkuri sau de a refuza vânzarea de produse, la propria sa discreţie.

V. Datele personale
La înregistrarea ca utilizator al www.semneletimpului.ro, vă vom solicita o serie de date personale, cum ar fi numele şi prenumele, adresa de e-mail, dar şi alte informaţii cu caracter personal, care să permită identificarea dvs. ca utilizator al serviciilor www.semneletimpului.ro. De asemenea, pentru a vă abona la newsletterul sau alertelewww.semneletimpului.ro, va trebui să ne comunicaţi o adresă de e-mail validă, precum şi alte date legate de dvs. Vă rugăm să accesaţi pagina în care vă este prezentată Politica de confidenţialitate, pentru a vă informa cu privire la informaţiile colectate de www.semneletimpului.ro, la modul în care sunt folosite acestea, precum şi la drepturile la protejarea intimităţii dvs.

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date, modificată și completată, și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, Revista Semnele timpului are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă și numai pentru scopurile specificate datele personale pe care clienţii noștri ni le furnizează. Scopul colectării datelor este: emiterea facturii fiscale, informarea clienţilor asupra stării comenzii și expedierea către aceștia a produselor comandate.

VI. Procedura de cumpărare
Pentru a cumpăra şi a intra în posesia produselor oferite spre vânzare pe www.semneletimpului.ro este necesară parcurgerea următoarelor etape:
– identificarea şi alegerea produselor;
– înregistrarea dvs. ca utilizator al www.semneletimpului.ro;
– efectuarea plăţii produselor;
– livrarea produselor.
Prin lansarea unei comenzi electronice pe www.semneletimpului.ro sunteţi de acord cu forma de comunicare (telefonică sau prin e-mail) prin care site-ul îşi derulează operaţiunile.

VII. Cum cumpăr

VII.1. Preţurile
Cu excepţia cazurilor în care este prevăzut altfel, preţurile produselor afişate pe www.semneletimpului.ro reprezintă preţurile finale de cumpărare şi includ TVA (taxa pe valoare adaugată de 9% sau 19%, valabilă în România). Preţurile finale de cumpărare pot să nu reprezinte cele mai competitive preţuri de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumită perioadă.

VII.2. Metode de plată
Pentru efectuarea plăţii produselor comandate, puteţi alege dintre următoarele metode de plată: transfer bancar/ordin de plată/online cu cardul, numerar/cash la livrare.

VII.3 Livrarea produselor
Livrarea produselor se poate face prin Poșta Română sau printr-o firmă de curierat rapid.

În cazul în care optaţi pentru livrarea prin Poşta Română, veţi primi un aviz în cutia poştală, prin care sunteţi înştiinţaţi privind sosirea coletului la oficiul poştal din zona dumneavoastră. Dacă nu ridicaţi coletul în două, trei zile, veţi primi un al doilea aviz; după acest aviz, Poşta Română percepe taxe de magazinaj. Atenţie: dacă nu ridicaţi coletul în 10 zile, Poşta Română va returna coletul!

În cazul în care optaţi pentru livrarea prin curierat rapid, un agent vă va înmâna coletul personal. În situaţia în care nu vă găseşte la adresa indicată, vă va contacta telefonic pentru a stabili de comun acord locul şi data predării coletului. Atenţie: după ce vă accesaţi contul sau vă creaţi unul nou, aveţi posibilitatea să specificaţi adresa de livrare, alta decât cea de facturare! De asemenea, în câmpul „Observaţii comandă”, ne puteţi indica data şi o oră aproximativă pentru livrare.

Cărţile comandate se livrează în toată ţara, pentru comenzile livrate prin curierat rapid ţinându-se cont de aria de acoperire a partenerilor noştri.

În cazul în care livrarea produselor se face în afara ţării, costul livrării va fi comunicat clientului prin e-mail sau telefon, iar livrarea produselor se va face după acceptarea explicită a acestui preţ.

VIII. Descrierea şi returnarea produselor
www.semneletimpului.ro depune toate eforturile pentru a fi cât se poate de precis, cu toate acestea, www.semneletimpului.ro nu garantează că descrierile produselor sau ale altor tipuri de materiale care au legatură cu acestea sunt precise, complete, curente sau fără erori. Dacă un produs oferit dewww.semneletimpului.ro este diferit faţă de descrierea aferentă acestuia de pe site, îl puteţi returna respectând prevederile Politicii de returnare a produselor a site-ului şi în conformitate cu legislaţia română în vigoare.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului, în conformitate cu dispoziţiile OG nr. 130/2000.

În cazul în care înţelegeţi să valorificaţi acest drept, aveţi următoarele obligaţii:
– de a returna produsul cumpărat, în ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.;
– de a returna produsul cumpărat în starea în care v-a fost livrat.

IX. Recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii; pot trimite sugestii, idei, pot pune întrebări, pot propune articole sau alte tipuri de materiale, cât timp conţinutul acestora nu este ilegal, obscen, ameninţător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietăţii intelectuale, nu conţine viruşi informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau la intoleranţă pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam. În vederea postării de recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut, nu puteţi folosi adrese de e-mail sau identităţi false.

X. Forţa majoră
www.semneletimpului.ro nu poate fi făcut responsabil pentru nicio întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voinţa www.semneletimpului.ro. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcţionare a echipamentului tehnic de la www.semneletimpului.ro, lipsa funcţionării conexiunii la internet, lipsa funcţionării conexiunilor de telefon, viruşii informatici, accesul neautorizat în sistemele www.semneletimpului.ro, erorile de operare, precum şi cazurile de forţă majoră stipulate de legislaţia română în vigoare.

XI. Publicitatea
www.semneletimpului.ro poate afişa, în paginile sale, reclame la produsele din oferta sa, precum şi la produse ori servicii aparţinând terţilor. Prin utilizarea www.semneletimpului.ro şi prin acceptarea Termenilor şi condiţiilor de utilizare ale acestuia şi a Politicii de confidenţialitate, vă exprimaţi în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.

XII. Reclamaţii privind încălcarea legii referitoare la protejarea proprietăţii intelectuale
www.semneletimpului.ro respectă dreptul la proprietatea intelectuală a terţilor. Dacă aţi observat că site-ul conţine informaţii care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuală, vă rugăm să ne trimiteţi o înştiinţare la adresa de email: redactia@semneletimpului.ro sau să ne contactaţi la numerele de fax şi telefon sau la adresa de corespondenţă.

XIII. Legislaţia aplicabilă
Serviciile oferite de Revista Semnele timpului prin intermediul www.semneletimpului.ro sunt guvernate de dispoziţiile legilor române, cu precădere de Legea 365/2002 privind comerţul electronic şi OG 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă.
Termenii şi condiţiile www.semneletimpului.ro se supun legislaţiei române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamaţiei la sediul S.C. Editura Viaţă şi Sănătate S.R.L. În cazul în care nu se poate ajunge la o înţelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre părţi se vor supune rezolvării instanţelor judecătoreşti competente.

XVI. Prezentarea ofertei
Revista Semnele timpului îşi rezervă dreptul de a opera oricând orice modificări asupra preţurilor şi datelor tehnice prezente pe site-ul www.semneletimpului.ro, fără o înştiinţare prealabilă. Datele tehnice prezente pe site-ul www.semneletimpului.ro au caracter informativ şi nu reprezintă o obligaţie contractuală. Fotografiile de pe site-ul www.semneletimpului.ro au caracter informativ şi pot exista diferenţe între acestea şi produs.

Cu stimă,
Revista Semnele timpului
www.semneletimpului.ro