Câţi oameni ar sări în faţa unei mașini pentru a proteja persoana de lângă? Ameninţaţi de un pericol iminent, oamenii nu reacţionează cum își închipuie că ar reacţiona, ci devin „marionete” ale instinctului primar de apărare, care de obicei înseamnă fuga de pericol. Cu toate acestea, oamenii sunt mamiferele cu cea mai mare capacitate de a manifesta altruism, chiar și în situaţii de pericol. De aceea, este uimitoare povestea următoare.

Un câine utilitar s-a aruncat în faţa unui microbuz care transporta școlari, pentru a-și proteja stăpâna nevăzătoare, și a stat lângă ea până la sosirea ambulanţei și chiar și în timpul acordării primului ajutor. Figo, din rasa golden retriever, cât și stăpâna lui, Audrey Stone, sunt în refacere, la o zi după coliziunea cu vehiculul din localitatea Brewster.

Fotografiile realizate de autorităţi la faţa locului arată blană prinsă sub roata din faţă a mașinii, scrie NYPost. „Câinele a încasat cea mai mare parte din impact. Și nu a vrut să plece de lângă ea [stăpână]. A fost acolo să o salveze și a rămas lângă ea”, spune șeful poliţiei din Brewster, John Del Gardo. Șoferul a spus că nu a văzut perechea că se angajează în traversare. Cei doi copii care erau în microbuz nu au păţit nimic.

Paul Schwartz, managerul benzinăriei de la intersecţia unde a avut loc accidentul, a fugit după ajutor. „Câinele nu a lăsat-o singură niciun moment și nici ea nu voia să rămână singură. Tot îl striga, deși îi reaminteam că este bine.” Când au venit paramedicii, câinele i-a lăsat să îi bandajeze laba rănită, fără să latre, să plângă sau să muște, ci doar încerca să se tragă mai aproape de stăpână. Câinele nu a fost lăsat în ambulanţă lângă stăpâna sa și ambii au fost afectaţi de separare.

Stone, în vârstă de 62 de ani, a suferit fracturi la gleznă, cot și coaste, dar și o rană la cap și a fost internată la spital. Figo a suferit o tăietură până la os la una dintre labe și a trebuit să fie operat la un spital veterinar, unde rămâne internat până când Stone poate avea din nou grijă de el. Șoferul a fost suspendat pe timpul investigaţiei.