Ce înseamnă dragostea de frate

926

Branden, fratele lui Hunter, are șapte ani și suferă de paralizie cerebrală, o tulburare care i-a slăbit semnificativ abilitatea de a se mișca. Pentru el, simpla apăsare a unui buton sau a unei clanţe este extrem de dificilă, iar pentru a-și păstra echilibrul trebuie să folosească un baston, scrie publicaţia BedforNow.

Însă Branden ocupă un loc special în inima lui Hunter, care mărturisește că cei doi sunt cei mai buni prieteni. De aceea, pe 7 iunie, el va porni într-o călătorie pe jos, de două zile, în care va parcurge peste 64 de kilometri, de la școala Bedford Junior High, din Temperance, până la Centrul Bahna de Wrestling, din cadrul Universităţii din Michigan. Misiunea sa va fi cu atât mai dificilă, cu cât pe tot parcursul drumului îl va duce pe Branden în spate.

Ţelul călătoriei este ca mesajul să ajungă la specialiști din domeniul medical și inginerie care să contribuie la dezvoltarea de noi metode pentru ușurarea vieţii celor care suferă de paralizie cerebrală. „Am vrut să strâng bani, dar acesta nu a fost cel mai important obiectiv. Cea mai mare ţintă este acela de a duce cuvântul mai departe și de a informa oamenii”, susţine adolescentul, citat de publicaţia Click On Detroit.

„Călătoria demonstrează provocările fizice și mentale cu care se confruntă zi de zi cei afectaţi de paralizie cerebrală, dar cu sprijin, asistenţă și o atitudine pozitivă, toate obiectivele sunt la îndemână”, punctează familia pe pagina de Facebook dedicată iniţiativei.

Hunter nu este la prima iniţiativă îndrăzneaţă de a crește gradul de conștientizare cu privire la boala de care suferă fratele său. Cu câteva luni în urmă, el a vândut la școală brăţări verzi, în timpul pauzei de masă, a povestit colegilor ce înseamnă să suferi de paralizie cerebrală. Astfel el a strâns 350 de dolari pe care i-a donat, mai departe, către Consorţiul de Cercetare a Paraliziei Cerebrale din Michigan.

Mai mult, Hunter a răspândit mesajul său pe canalele de socializare online. Pe lângă pagina de Facebook, denumită Cerebral Palsy Swagger, el a creat și un cont de Instagram și unul de Twitter, scrie publicaţia The Blade.

„Branden înseamnă totul pentru mine. A făcut atâtea pentru mine – mă inspiră, mă ajută să trec peste probleme. Oamenii spun că îl ajut pe Branden, dar uneori simt că el m-a ajutat pe mine mai mult decât eu pe el. Nu știu unde aș fi ajuns fără el. Cu siguranţă cred că a avut un impact asupra mea. Mi-a schimbat felul în care privesc lumea”, mărturisește Hunter, pentru BedforNow.

ABC US News | ABC International News