Lian Yaoyi avea doar 11 ani și visa să ajungă doctor atunci când va crește mare. Din cauza unei boli cumplite nu a mai apucat să-și vadă visul cu ochii, însă, pe patul de moarte a făcut un gest care îl aduce mai aproape de îndeplinirea misiunii lui de a salva vieţi omenești.

În urmă cu doi ani, Lian a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier. Totul pornise de la o stare de ameţeală resimţită de băiat, acompaniată la scurt timp de dificultăţi de mers, notează Shanghay Daily. Părinţii săi au făcut eforturi disperate pentru a-i oferi o șansă la viaţă copilului lor, însă anul acesta boala l-a răpus.

Cancerul nu a reușit să îi fure însă micuţului dorinţa ca într-o zi să contribuie la salvarea unor vieţi omenești. „Am văzut mulţi oameni făcând fapte bune și cred că sunt grozavi. Vreau și eu să fiu un copil grozav”, i-a spus Lian mamei sale. Pe patul de spital, el îi mărturisea acesteia cât de mult și-ar dori să poată vindeca alţi copii de bolile care îi chinuie.

Cu puţin timp înainte de a fi răpus de cancer, Lian i-a dezvăluit mamei sale ultima sa dorinţă:

„Mamă, dacă mor, te rog, donează-mi organele.”

Cel mai probabil dorinţa lui de a-și oferi corpul pentru a salva alte vieţi a fost inspirată din poveștile citite la școală, crede una dintre profesoarele băiatului. De exemplu, într-o astfel de povestire, era vorba despre un tânăr bolnav de leucemie, a cărui viaţă a fost salvată în urma unui transplant de măduvă.

Părinţii au acceptat să îi îndeplinească lui Lian ultima dorinţă și astfel visul lui s-a împlinit. În numai opt ore de la moartea băieţelului, două persoane au fost salvate, datorită organelor sale, scrie CCTV News. Acum, el „poate fi în viaţă într-un alt fel”, așa cum își dorea.

Gestul său de dăruire i-a impresionat profund pe medicii care l-au tratat. Aceștia au fost surprinși într-o fotografie, în timp ce fac o plecăciune în faţa patului unde se afla micuţul, după ce a murit. Vestea despre fapta lui s-a răspândit rapid și pe internet, unde utilizatorii nu au contenit să își arate stima și aprecierea pentru gestul impresionant.

 

Foto: nollygrionews / captură YouTube