491 de copii, rezultaţi din avorturi, au fost lăsaţi să moară

33

Avocaţii pro-viaţă din Canada cer autorităţilor să deschidă o investigaţie naţională, după ce o agenţie de statistică a confirmat că între 2000 şi 2009, 491 de bebeluşi, rezultaţi în urma unor avorturi, au fost lăsaţi să moară, neacordându-li-se primul ajutor.

Decoperirile revoltătoare au zguduit societatea canadiană. „Este suficient de rău că bebeluşii sunt omorâţi în pântecele mamei, acum nu avem grijă nici măcar de cei pe care legea îi apără", a comentat Mary Ellen Douglas, responsabil naţional la Campaign Life Coalition.

Andre Schutten, consilier juridic la Association for Reformed Political Action, a arătat că legea canadiană recunoaşte un bebeluş ca fiind o fiinţă umană imediat ce se naşte viu. În consecinţă, Schutten se întreabă de ce nu au început deja investigaţiile de omucidere în cazul celor 491 de bebeluşi.

Aceasta nu este prima dată când canadienii iau în discuţie publică un caz de ucidere a copiilor. Anul trecut, un medic care efectua avorturi, Kermit Gosnell, a fost arestat după ce a fracturat intenţionat coloanele a sute de bebeluşi ce s-au născut vii, în urma unor avorturi.