O discuţie onestă despre homeschooling | cu Crina Poenariu

Despre alternativele în învăţământ și posibilităţile reale ale părinţilor de a le oferi ceva mai bun copiilor de vârstă școlară am vorbit cu Crina Poenariu, doctor în filologie, actualmente director educaţional la Transylvania International School din Brașov. 

A evadat, prin educaţie, dintr-o familie radicală. Povestea Tarei Westover

Când și-a văzut fratele sufocându-se de durerea provocată de un accident de lucru și pe tatăl ei încă insistând să îl trateze acasă, cu ierburi, Tara Westover a înţeles, deși era doar un copil, că părinţii ei comiteau o greșeală ale cărei consecinţe nu puteau fi calculate.

O familie germană obţine azil în SUA pentru a practica homeschooling-ul (video)

Familia Romeike, care a fost nevoită să plece din Germania din cauză că nu îi era permis să practice homeschooling cu copiii săi, a obţinut azil în SUA.

Educarea copiilor acasă, între lux și obișnuinţă

Deocamdată exotică pentru România, posibilitatea de a-i educa acasă pe copii este văzută ca un lux în Germania. În această ţară, controversele iscate din pricina deciziei unor părinţi de a nu-și trimite copiii la școală cer o recalibrare a motivelor ambelor părţi (părinţi vs stat).

Părinţi germani care vor să facă homeschooling, ajung la Curtea Supremă din SUA

În luna aprilie, o comisie alcătuită din trei judecători ai Curţii de Apel a susţinut revocarea emisă de președintele Obama, care a anulat azilul garantat familiei Romeike în 2010.

Se întorc acasă copiii familiei care practica homeschooling

Familia Wunderlich este din nou împreună, după ce, cu trei săptămâni în urmă, copiii acesteia au fost luaţi de către poliţie, din cauza faptului că practicau homeschooling, lucru interzis în Germania.

Ateii și umaniștii se plâng de lipsa manualelor pentru homeschooling

Deși sistemul educaţiei la domiciliu (homeschooling) este dominat de creștini evanghelici, procentul persoanelor seculare care au început să adopte acest sistem a crescut la 25%. Totuși, ateii și umaniștii afirmă că se confruntă cu mari dificultăţi în procurarea de manuale care să corespundă convingerilor lor.

Creştere rapidă a numărului copiilor educaţi acasă

Numărul elevilor americani care sunt educaţi acasă (home school) a crescut cu 75% din 1999 până în prezent, potrivit unui nou raport publicat pe site-ul Education News.

Americanii nu le dau azil părinţilor germani care vor să facă homeschooling

Familia din Germania care ceruse azil în SUA, pe motiv că ţara de origine nu le permite să își educe copiii acasă, a pierdut procesul cu statul american.

Rusia, ţara „ideală pentru homeschooling"

Pentru părinţii care vor să îşi educe copiii acasă (în regim homeschooling), Rusia este ţara ideală pentru un asemenea demers. Cel puţin aşa se văd lucrurile, în comparaţie cu unele ţări occidentale (Germania şi Spania) şi nordice (Suedia), unde legea descurajează ferm această practică.

Familie din Germania cere azil în SUA pentru a-și educa acasă copiii

O familie din Germania a cerut azil în Statele Unite motivând că ţara de origine nu le permite să își educe copiii în regim de „homeschooling".

Școlile virtuale atrag familiile religioase

Educarea copiilor la domiciliu a fost, timp de mulţi ani, o soluţie îmbrăţișată de părinţii americani care doreau să își protejeze copiii de expunerea la limbajul obscen, de îmbrăcămintea indecentă, de presiunea anturajelor sau alte comportamente nepotrivite care se întâlnesc în școli. Astăzi, o nouă tendinţă se face din ce în...

Un deputat face lobby în Parlament pentru învăţământul la domiciliu

Deputatul PD-L Carmen Axenie consideră că reintroducerea sistemului de învăţământ la domiciliu este o măsură oportună pentru reformarea educaţiei în România. „Hiba învăţământului nostru este că nu mai are viziune socială, nu pune familia în centru”, a declarat deputatul într-un interviu acordat HotNews.ro.