Un singur stomac și o mulţime de motive să nu-l umplem până la refuz

Cum ar fi să mănânci 8,6 kilograme de alimente la o singură masă? Deși pare absurd să încerci să înghesui în stomac o cantitate atât de uriașă de mâncare, „experimentul” a fost făcut în 1981 de un fotomodel londonez în vârstă de 23 de ani.

Studiu: ce ingrediente au alimentele cu gust sporit în mod artificial

Cei mai mulţi dintre noi știm că unele dintre alimentele de pe piaţă sunt atât de gustoase, încât, așa cum spun reclamele, e foarte dificil să te oprești doar la o porţie rezonabilă, însă abia recent un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Kansas a reușit să alcătuiască o listă de criterii știinţifice, prin...

Aplicaţie pentru copiii supraponderali, finanţată cu 650.000 de euro de UE

Wello, o aplicaţie creată de o companie din Cluj pentru familiile cu copii supraponderali, a primit de curând o finanţare de 650.000 de euro pentru dezvoltare.

Creșterea în greutate între 25 și 47 de ani amplifică riscul de deces prematur

Persoanele care devin obeze în prima jumătate a vieţii au un risc de deces prematur din orice cauză cu 22% mai mare și un risc de deces cauzat de boli cardiovasculare cu 49% mai ridicat. În același timp, trecerea de la obezitate la o greutate normală în a doua parte a vieţii crește riscul de...

Alimente de consumat oricând pentru o tensiune mai bună

Hipertensiunea este cea mai frecventă boală cardiacă și ce o face periculoasă nu este doar faptul că se constituie într-un factor de risc pentru infarct și alte tulburări ale inimii, ci și faptul că nu oferă niciun avertisment. Cu toate acestea, specialiștii spun că există pași mici pe care îi putem face cu ușurinţă pentru...

Un adolescent a orbit după ce a mâncat doar cartofi prăjiţi și chipsuri câţiva ani

Un adolescent de 17 ani, din Marea Britanie, a suferit o pierdere ireversibilă a vederii după mai mulţi ani în care a mâncat doar cartofi prăjiţi, chipsuri și pâine albă. Experţii au folosit cazul lui ca o avertizare publică împotriva „mofturilor” la mâncare.

Hrănătatea. Despre hrană și sănătate cu dr. Michael Orlich, de la spitalul universitar din Loma Linda

Când fondatorii spitalului universitar din Loma Linda (California, SUA) i-au așezat temelia, scopul lor era unul oarecum paradoxal. Creștini până în măduva oaselor, și adventiști pe deasupra (adică animaţi de credinţa că Hristos va reveni foarte curând pentru a încheia această istorie și a le deschide celor mântuiţi porţile veșniciei), ei au construit un ecou...

Studiu: consumul de alimente picante poate provoca demenţă

Consumul regulat de chili se asociază cu un risc mai ridicat de demenţă, în special în rândul persoanelor cu greutate corporală normală, avertizează un studiu publicat recent în revista știinţifică Nutrients.

O restricţie de 300 de calorii pe zi aduce beneficii majore de sănătate și normoponderalilor

Înlăturând aproximativ 300 de calorii din dieta lor zilnică, persoanele cu greutate normală sau cu doar câteva kilograme în plus își pot reduce riscul de afecţiuni grave, precum diabetul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu publicat recent în revista The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Studiu: băuturile dulci, inclusiv sucurile naturale de fructe, cresc riscul de cancer

Băuturile dulci, fie că vorbim despre sucurile carbogazoase, fie despre fresh-urile de fructe, pot spori riscul de cancer, avertizează un studiu publicat în British Medical Journal de o echipă de cercetători de la Universitatea Sorbona, din Paris. Impactul zaharurilor din acele sucuri ar putea fi cauza.

Germania va permite în continuare uciderea selectivă a puilor din ferme

O curte superioară din Germania a decis că este legal ca producătorii de carne de pui și ouă să omoare puii de sex masculin nedoriţi. Uciderea puilor de sex masculin este practicată în majoritatea fermelor industriale, în toată lumea. După ce este identificat sexul puilor, miliarde dintre ei sunt uciși imediat după eclozare, prin tocare...

Raport: peste jumătate din «carnea» consumată în 2040 nu va proveni de la animale

Peste două decenii, alimentele din carne sau cele care doar imită gustul lor se vor regăsi din belșug pe mesele consumatorilor, dar 60% dintre acestea vor proveni fie de la carnea crescută în laborator, fie de la alternative produse din plante, arată un raport al firmei de consultanţă strategică AT Kearney.

12 luni dintr-un an: vitamina B12

Să-i spunem David; numele este fictiv, dar cazul este real. Tânăr (27 de ani), înalt (peste 1,82 cm), masiv (peste 108 kg) fără a fi gras, mai de grabă plin de muşchi dezvoltaţi prin ridicatul greutăţilor, nu fuma şi nu consuma alcool.

Ce să mai cred?

Favorizată de explozia de mijloace de comunicare, informaţia circulă halucinant, între alb și negru, absolut și relativ. Mediul de transmisie se confundă cu mesajul, iar cititorul obișnuit devine, pe rând, consumator, autoritate, beneficiar sau victimă.

Carnea roșie și carnea albă, la fel de nocive din perspectiva colesterolului

În ciuda convingerii generale, consumul de carne roșie (porc) și consumul de carne albă (pui) au efecte similare asupra nivelului de colesterol din sânge, susţine un studiu publicat ieri în American Journal of Clinical Nutrition.