Consumul de nuci este sănătos, chiar și pentru vârstnici (studiu)

Nucile pot fi incluse în dieta zilnică a vârstnicilor fără ca aceasta să aibă un impact negativ asupra sănătăţii lor prin creșterea în greutate sau apariţia dificultăţilor de a menţine o greutate optimă.

Organic sau convenţional – o alegere alimentară dificilă

Controversa cu privire la alimentele ecologice este departe de a fi fost rezolvată – unii susţin că e vorba doar de un instrument de marketing menit să golească buzunarele cosumatorilor, în timp ce alţii cred că au descoperit calea spre o sănătate mai bună, dacă își permit luxul de a o și parcurge.

Dietele sărace în carbohidraţi pot scurta viaţa

O dietă care se bazează pe reducerea semnificativă a carbohidraţilor din farfurie poate reduce speranţa de viaţă cu până la 4 ani, sugerează un studiu publicat în The Lancet Public Health.

Cu ce riglă măsori frumuseţea?

Din start, toată lumea militează pentru frumuseţea naturală. Mai rar se trezește vreun unicat care să mărturisească teribilist că iubește frumuseţea artificială: vopsită, din burete, sau cu multă multă pudră.

Cum să trăiești o viaţă fără regrete

Nimeni nu poate trăi o viaţă fără regrete. Există totuși câteva reguli pentru o viaţă pe care să o privești retrospectiv fără prea multe păreri de rău.

Arta de a nu face nimic

Aștept la ușa de la intrare a unei săli spaţioase, cu o pungă plină de pixuri în mână. Îmi zvâcnește capul de durere, ochii îmi sunt măriţi de frică, am un nod în stomac și simt că inima e pe cale să-mi sară din piept. Motivul? Am uitat să învăţ pentru un examen care e...

Îndrăznește să adopţi dieta lui Daniel!

La sfârșitul anului 2019, un nou documentar exploziv, Game Changers („Cei care au schimbat jocul”) domina titlurile din industria fitnessului. Cu sportivi renumiţi în distribuţie, precum fostul culturist Arnold Schwarzenegger, jucătorul de tenis Novak Đoković și pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, documentarul arată că sportul de performanţă poate fi practicat cu o alimentaţie pe...

Între 6 și 10 ani de viaţă în plus contează

De-a lungul ultimilor ani, mai multe canale media importante au vorbit sau scris despre longevitatea crescută a adventiștilor în comparaţie cu populaţiile în mijlocul cărora trăiesc (CNN, BBC, DW, NBC, CBS, ABC, CBN, National Geographic, Time, Los Angeles Times, Huffington Post, The Atlantic etc.).

Știinţa mâncatului împreună

Masa din sufragerie a devenit un loc atât de familiar încât este ușor să treci cu vederea faptul că mâncatul împreună poate schimba vieţi.

Hygge, reţeta daneză a fericirii

O cameră luminată de flacăra lumânărilor și armonia unui cântec ascultat în surdină. Un fotoliu uzat, dar foarte moale și confortabil, așezat lângă un foc care trosnește. Două bezele și o ceașcă de ciocolată caldă, pe care o ţii în mâini în timp ce lenevești în fotoliu, înfășurat(ă) într-o pătură tricotată manual.

Visele noastre și semnificaţia lor

Aseară am avut un vis în care s-au împletit situaţii neobișnuite cu oameni și locuri familiare – un amalgam tipic pentru visele pe care reușim să ni le mai amintim la trezire.

Întoarcerea la natură

Cum ar fi ca medicul să îţi prescrie, ca remediu clinic și terapeutic, o doză de natură – să admiri un nor, să iei masa pe plajă, să îţi îngropi faţa în iarbă?

Ce (să) mâncam? | O comparaţie între trei stiluri alimentare

Se spune că la fotbal și politică se pricepe toată lumea, dar mai aproape de adevăr s-ar putea să fie afirmaţia: „La alimentaţie se pricepe toată lumea” (sau trăiește această impresie). Cel puţin pentru că, exceptând o minoritate, toţi avem păreri mai mult sau mai puţin ferme despre ceea ce mâncăm.

Schimbările mici și impactul lor remarcabil

Schimbarea obiceiurilor seamănă cu mersul pe frânghie, un exerciţiu în care echilibrul este mereu fragil, dar schimbările mici sunt cele care pavează drumul spre rezultatele cu adevărat notabile.

Viaţa sănătoasă (și) cu o casă ordonată se ţine

O dimineaţă care începe cu căutarea frenetică a cheilor sau a telefonului nu dă cel mai relaxat ton unei zile, dar specialiștii spun că beneficiile pe care ni le oferă o casă ordonată trec dincolo de reducerea nivelului de stres cotidian.

Nu am putere decât dacă mănânc carne. Adevărat sau fals?

Consumul de carne este văzut adesea în societate ca fiind indispensabil, fără acesta fiind imposibil să ai o performanţă fizică de excepţie.

De ce să îţi faci patul dimineaţa | Despre rutina zilnică și beneficiile ei

Rutina zilnică poate fi asul din mânecă în criza de timp de care se plânge omul modern. Există însă un cumul de beneficii cu care ne este răsplătit efortul de a ne organiza timpul, inclusiv legate de sănătatea noastră mintală.

Regimul vegan poate asigura necesarul de vitamina B12. Adevărat sau fals?

Pentru că vitamină B12 joacă un rol vital în organism, iar lipsa ei poate avea consecinţe grave este necesar să ne informăm din surse veridice.

EURO 2020. Este Christian Eriksen o victimă a spectacolului?

Mijlocașul danez Christian Eriksen (29 de ani) s-a prăbușit dintr-odată pe terenul de fotbal, la jumătatea meciului Danemarca-Finlanda de la Campionatul European de Fotbal 2020, făcându-i pe unii jucători profesioniști să deplângă supraîncărcarea calendarului de competiţii sportive.

Somnul și efectele asupra vieţii

Importanţa somnului pentru copii și adulţi a fost evidenţiată la o convenţie din Minneapolis, unde au fost prezentate o serie de studii despre corelaţiile dintre timpul acordat somnului și diverse aspecte ale vieţii cotidiene.

Goana după diete

Ce ar trebui să schimbăm în alimentaţie ca să slăbim? Privind în jur și ascultând, e ușor să îţi dai seama că toată lumea își dorește să slăbească.