Mituri despre somn, spulberate

În jurul somnului s-au creat o serie de convingeri și de practici la care mulţi au aderat, însă despre care știinţa a demonstrat că sunt eronate și chiar că pot avea repercusiuni periculoase asupra celor care le urmează.

Pentru întâlniri și întrebări memorabile

„Și cine poate să spună omului ce va fi după el sub soare?” (Eclesiastul 6:12)

Odihnă pentru sufletele noastre

Ce facem în timpul nostru liber arată cine suntem atunci când ieșim din centrifuga sarcinilor de zi cu zi, dar proiectele și relaţiile cărora le dedicăm momentele libere dezvăluie și cine vom deveni. La capăt de drum, oamenii văd mult mai limpede valoarea fiecărei secunde și realizează, de cele mai multe ori, că odihna –...

Oboseala pe care nu o recunoşti

Deşi nu suntem conştienţi, manifestăm de multe ori semne ale epuizării. Acestea sunt un avertisment al faptului că ceva nu funcţionează bine din punct de vedere fizic sau emoţional şi că stilul de viaţă trebuie modificat.

Un singur bilet la loterie și un final neașteptat

Fie că recunoaștem sau nu, viaţa ne este condiţionată de bani. Majoritatea am spune că mai degrabă de absenţa lor. Puţini sunt cei care reușesc să se smulgă de sub mirajul lor, iar și mai puţini sunt cei care și-i doresc doar pentru a-i oferi. Printre aceștia din urmă se numără și Rachel Lapierre.

Motive pentru care merită să mergi pe bicicletă

Mersul pe bicicletă poate schimba substanţial calitatea vieţii, așa că am încercat să înșir mai multe motive pentru care merită să urci pe șaua unei biciclete mai degrabă decât să te instalezi la volanul mașinii

Păstrează-ţi creierul în formă!

Multă vreme, exerciţiul fizic a reprezentat doar un instrument pentru menţinerea corpului într-o formă cât mai bună. Tot mai multe studii arată însă că mișcarea fizică are beneficii surprinzătoare pentru creierul nostru.

Ghid de resuscitare a rezoluţiilor de Anul Nou

Anul Nou reprezintă pentru mulţi catalizatorul schimbărilor pentru care nu și-au făcut timp sau nu au cheltuit suficientă energie în anul precedent. Pe 1 ianuarie listele cu rezoluţii se rotunjesc promiţător, însă respectarea lor – în devălmășia de probleme și de termene cotidiene – degenerează uneori într-un adevărat supliciu. Statisticile arată că, încă dinainte de...

Durerea care vindecă

În planul sănătăţii și al bunăstării, există puţine lucruri care să întruchipeze principiul „nu există niciun câștig dacă nu există durere” așa cum o fac revigorantele băi cu gheaţă. Practica nu e deloc comodă – o îndepărtare abruptă de confortul pe care îl aduc dușurile cu apă caldă – dar tocmai disconfortul pe care îl...

Consumul de nuci este sănătos, chiar și pentru vârstnici (studiu)

Nucile pot fi incluse în dieta zilnică a vârstnicilor fără ca aceasta să aibă un impact negativ asupra sănătăţii lor prin creșterea în greutate sau apariţia dificultăţilor de a menţine o greutate optimă.

Organic sau convenţional – o alegere alimentară dificilă

Controversa cu privire la alimentele ecologice este departe de a fi fost rezolvată – unii susţin că e vorba doar de un instrument de marketing menit să golească buzunarele cosumatorilor, în timp ce alţii cred că au descoperit calea spre o sănătate mai bună, dacă își permit luxul de a o și parcurge.

Dietele sărace în carbohidraţi pot scurta viaţa

O dietă care se bazează pe reducerea semnificativă a carbohidraţilor din farfurie poate reduce speranţa de viaţă cu până la 4 ani, sugerează un studiu publicat în The Lancet Public Health.

Cu ce riglă măsori frumuseţea?

Din start, toată lumea militează pentru frumuseţea naturală. Mai rar se trezește vreun unicat care să mărturisească teribilist că iubește frumuseţea artificială: vopsită, din burete, sau cu multă multă pudră.

Cum să trăiești o viaţă fără regrete

Nimeni nu poate trăi o viaţă fără regrete. Există totuși câteva reguli pentru o viaţă pe care să o privești retrospectiv fără prea multe păreri de rău.

Arta de a nu face nimic

Aștept la ușa de la intrare a unei săli spaţioase, cu o pungă plină de pixuri în mână. Îmi zvâcnește capul de durere, ochii îmi sunt măriţi de frică, am un nod în stomac și simt că inima e pe cale să-mi sară din piept. Motivul? Am uitat să învăţ pentru un examen care e...

Îndrăznește să adopţi dieta lui Daniel!

La sfârșitul anului 2019, un nou documentar exploziv, Game Changers („Cei care au schimbat jocul”) domina titlurile din industria fitnessului. Cu sportivi renumiţi în distribuţie, precum fostul culturist Arnold Schwarzenegger, jucătorul de tenis Novak Đoković și pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, documentarul arată că sportul de performanţă poate fi practicat cu o alimentaţie pe...

Între 6 și 10 ani de viaţă în plus contează

De-a lungul ultimilor ani, mai multe canale media importante au vorbit sau scris despre longevitatea crescută a adventiștilor în comparaţie cu populaţiile în mijlocul cărora trăiesc (CNN, BBC, DW, NBC, CBS, ABC, CBN, National Geographic, Time, Los Angeles Times, Huffington Post, The Atlantic etc.).

Știinţa mâncatului împreună

Masa din sufragerie a devenit un loc atât de familiar încât este ușor să treci cu vederea faptul că mâncatul împreună poate schimba vieţi.

Hygge, reţeta daneză a fericirii

O cameră luminată de flacăra lumânărilor și armonia unui cântec ascultat în surdină. Un fotoliu uzat, dar foarte moale și confortabil, așezat lângă un foc care trosnește. Două bezele și o ceașcă de ciocolată caldă, pe care o ţii în mâini în timp ce lenevești în fotoliu, înfășurat(ă) într-o pătură tricotată manual.

Visele noastre și semnificaţia lor

Aseară am avut un vis în care s-au împletit situaţii neobișnuite cu oameni și locuri familiare – un amalgam tipic pentru visele pe care reușim să ni le mai amintim la trezire.

Întoarcerea la natură

Cum ar fi ca medicul să îţi prescrie, ca remediu clinic și terapeutic, o doză de natură – să admiri un nor, să iei masa pe plajă, să îţi îngropi faţa în iarbă?