Locul în care cresc cele mai râvnite cuvinte | prietenia și conversaţiile inspiratoare

Mușchii feţei devin lacși, iar ochii încep să li se golească de interes, înainte ca plictiseala să-i îndemne să-și caute alt centru de interes. Foiala culminează cu plecarea unora sau cufundarea în explorarea telefonului. Alţii caută să deturneze discuţia cu o glumă sau îi grăbesc sfârșitul printr-o tăcere detașată sau ostentativă.

Când nu e ușor să îţi faci prieteni | prietenia și timiditatea

Alături de familie și de sănătate, prietenii se află în topul motivelor care ne fac fericiţi. Dar dacă suntem solitari, retrași sau timizi?

Oglinda este parte din noi | prietenia și imaginea de sine

Prietenul poartă în pieptul său caseta de valori a identităţii noastre.

Micul secret care ne poartă mai departe

Serialul Friends (Prieteni) era evaluat recent în The New York Times ca o producţie „enorm de ușor de privit”, dar aceasta caracteristică nu face serialul unic și nici nu poate să explice de ce este popular și astăzi, la mai bine de 15 ani de la difuzarea în premieră a ultimului episod.

Rezoluţiile de Anul Nou, o „tradiţie” sortită eșecului?

Pe lângă zile libere, colinde și cozonaci tradiţionali, orice decembrie care se respectă vine la pachet cu bilanţul realizărilor de peste an și cu multe planuri de viitor.

Prietenia, prin ochii de bunic

În căutarea înţelesurilor profunde a ceea ce înseamnă relaţiile interumane, am descoperit poveștile de viaţă ale unor oameni simpli, demni, dispuși să ofere din preaplinul bucuriei lor. Așadar, acestea sunt anotimpurile prieteniei, prin ochii unor bunici speciali.

Cât de autentic trăiesc?

Îmbrăcată în detalii, orice poveste de viaţă poate fi interesantă. Când intri în detalii, dintr-o relatare comună sau mediocră, cuprinsă în câteva cuvinte, povestea devine o destăinuire. Îmi dau seama că povestea mea nu face excepţie, deși adesea mi s-a părut că trăiesc banal și formal.

Sensul pe care-l găsești la întoarcere

În tradiţia vestică, începând cu Thales din Milet, filosofii au căutat mereu răspunsuri la întrebări care transcend lumea materială, palpabilă. Una dintre cele mai arzătoare interogări care a dăinuit secole de-a rândul și care a apăsat multe minţi luminate este dilema sensului vieţii.

O poveste despre imperfecţiune și har

Uneori cred că m-am născut cu o lupă în mână. Una prin care scrutez critic tot ce fac și ce spun și care augmentează necruţător fiecare imperfecţiune.

Cum mi-am descoperit întrebările în timp ce căutam răspunsurile

Cinci secunde. Și totul miroase a cer, a iarbă udă și fericire.

Dezvăluiri din paginile dimineţii

Am 33 de ani, sunt căsătorită și am o fetiţă de doi ani. E minunat să fii mamă și să vezi cât de frumos am fost creaţi. M-a fascinat sarcina, încă sunt interesată de subiectul nașterilor naturale și încerc să mă documentez cât mai bine pentru fiecare etapă prin care urmează să trecem.

Părinţi cu fii risipitori

Puţine lucruri pot străpunge inima unui părinte la fel de dureros ca decizia copiilor de a se înstrăina de Dumnezeu. Durerea, vinovăţia, rușinea și sentimentul eșecului sunt poveri zdrobitoare pe care le poartă părinţii fiilor risipitori, în timp ce oscilează între speranţă și descurajare.

„E un monstru sub pat!” Strategii de gestionare a fricii copilului

Sub pat sigur nu e niciun monstru. Dar cum să îl convingi și pe copil că e așa când vine la tine, pentru a 495-a oară, cu aceeași frică? Atunci când simţi că eșuezi mereu cu:„Termină odată cu prostiile și mergi la culcare!”, e semn că ai nevoie să înveţi mai multe despre anxietatea copilului...

Sociobiologia și comportamentul altruist

Rezultatul ultim al legii selecţiei naturale îl reprezintă latura competitivă, viciată a naturii umane.

Cum să te cerţi inteligent în cuplu

Cuplurile nu se despart pentru că se ceartă, ci pentru că nu știu să se certe, spun terapeuţii relaţionali, întărind componenta funcţională a divergenţelor dintre parteneri.

Curajul care ne face relevanţi

„Curajul este cea mai importantă dintre toate virtuţile, deoarece fără curaj nu poţi practica nicio altă virtute în mod consecvent.” (Maya Angelou)

Obsesia perfecţiunii. Cum îţi poţi rescrie mentalitatea?

Te concentrezi pe rezultate sau mai degrabă pe provocare în sine și pe procesul de dezvoltare implicat de realizarea unei sarcini? Răspunsul dezvăluie un anumit tip de mentalitate, cu impact deloc neglijabil asupra tuturor compartimentelor vieţii noastre.

Ca o cetate surpată și fără ziduri

Furia este asemenea unei avalanșe care, odată pornită, își urmează cursul până la capăt; este puternică și ne manipulează ușor, transformându-ne în adevărate bombe cu ceas. De aceea trebuie să ştim cum să o gestionăm şi cum să ne păstrăm echilibrul în orice situaţie.

Mă iubesc și pentru defecte

Într-o societate preocupată mai mult de forme decât de fond, caracterul se află pe locul doi. Puterea imaginii este cea care dictează astăzi în lume.

Vulnerabilitatea, ingredientul vieţii trăite din plin

Vulnerabilitatea se regăsește în centrul celor mai importante experienţe umane, dar drumul spre înţelegerea și asumarea ei poate fi lung și anevoios, pentru că avem tendinţa să ne ascundem după armuri care ne maschează imperfecţiunile. O alegere care reduce riscul de a fi răniţi, dar care ne fură, în același timp, bucuria relaţiilor autentice.

Spectator al propriei vieţi

Tim Urban știe că citești articolul acesta când ar fi trebuit să te ocupi de acel proiect al cărui ceas ticăie necruţător spre termenul-limită. Dar Tim Urban te înţelege. Bloggerul care a fondat platforma long-form Wait But Why a ţinut acum câţiva ani o prezentare TED despre amânare, în care cei mai mulţi dintre noi...