Poduri înșelătoare și rugăciuni mai bune

Punţile par să fi fost pentru români emblema stresului existenţial. În faţa unei situaţii-limită, românul, în înţelepciunea sa populară, recomandă chiar și un pact cu diavolul, dar, spune tot românul, doar până se trece „puntea”.

O lume paralelă

Este interesant cum Louis Baragona desenează portretul unei vrăjitoare moderne. Modelul de cotoroanţă călare pe mătură este depășit. Louis era sceptic iniţial, dar povestește cum Emily Grote, o „psihică” elegantă din Brooklyn, New York, i-a schimbat viaţa.

Tom Brady: Vrăjile soţiei mele m-au ajutat să câștig Super Bowl

Tom Brady, unul dintre cei mai cunoscuţi și de succes jucători de fotbal american, o creditează pe soţia sa, top-modelul Gisele Bundchen, că îl ajută să aibă victorii prin ritualurile de magie albă pe care le face.

„Elenismul etnic”, o nouă religie în Grecia

Peisajul religios din Grecia este în schimbare. După mai bine de 20 de ani de solicitări, guvernul grec a conferit politeismului de tip elenic antic un statut legal în baza Legii 4301/2014, care stabilește conceptul de comunitate religioasă și metodele de organizare ale acestor comunităţi.

Tirania astrelor

În zilele noastre, agresivitatea poate lua forme neașteptate. Forme „elegante“, nonviolente, dar care pot deveni agasante și păgubitoare atunci când anumiţi „binefăcători“ dau buzna peste noi prin internet, sms-uri și poșta clasică.

De ce sunt milenialii pasionaţi de astre

Ghicitul viitorului în astre nu este nicidecum o treabă nouă, ba chiar după ce mișcarea New Age și-a pierdut avântul a rămas doar în sfera de interes a bătrânelelor fără ocupaţie și a celor interesaţi de curiozităţi. Recent însă s-a produs un reviriment, zodiacul intrând puternic în sfera de interes a milenialilor, adică a tinerilor...

Religia păgână e tot mai populară în Islanda

În timp ce islandezii părăsesc rândurile celei mai mari instituţii religioase din ţară, Biserica Evanghelică Luterană, care este biserica de stat a Islandei, numărul adepţilor religiei păgâne Ásatrú crește, informează World Religion News.

Exorciștii se întorc la lucru

Louisa Muskovits era la psiholog când a trecut prin ceea ce la prima vedere a părut să fie un atac de panică, cu hiperventilaţie, spaimă și incapacitatea de a se liniști. Apoi a început să ţipe, să mârâie și să își smulgă părul din cap. Își mișca capul dintr-o parte în alta, în faţă și...

Întoarcerea vrăjitoarelor

„Nu suntem creștini, dar tot ne rugăm. Și Îl înţeleg mai bine pe Dumnezeu acum, făcând ceea ce fac, decât L-am înţeles vreodată mergând la biserică”, spune Iyawo Orisa Omitola, o femeie de culoare, care a ţinut cuvântarea principală în cadrul Convenţiei Vrăjitoarelor de Culoare, care a strâns aproximativ 200 de femei în Baltimore, SUA,...

Ce fac musulmanii și evreii de Ziua Îndrăgostiţilor?

14 februarie este ziua în care toată lumea spune „Da” iubirii, tandreţurilor și sprijinirii financiare a florăriilor de pe tot globul. Însă, este și ziua în care unii au ales să spună „#spunenudevalentine”.

Brazilia, o campioană modernă la spiritism (II)

Metodele și practicile spiritiste sunt acceptate ca veridice de brazilieni într-o asemenea măsură încât scrisori primite prin intermediul mediumurilor de la persoane decedate au fost folosite ca dovezi legale în curţile de justiţie.

Brazilia, o campioană modernă la spiritism (I)

În timp ce este considerată campioana contemporană a creștinismului, Brazilia este bine descrisă și ca o campioană a spiritismului.

În Islanda se construiește primul templu păgân

În toamna anului 2016, în capitala Islandei, Reykjavík, se va deschide primul templu păgân din teritoriile nordice, din ultimul mileniu, „o piatră de temelie”, așa cum o numesc cei care se consideră păgâni moderni și al căror număr este în creștere în Islanda.

Noroc sau Dumnezeu?

Lumea de astăzi este guvernată de noroc: „Ce noroc că te-am întâlnit!” „Noroc că nu am cumpărat mașina!” „Mult noroc la examen!” Alte exprimări, precum „Ce întâmplare că...”, „Ce bine că...”, „Mult succes la...”, ar exprima chiar mai bine ideea originală, însă a devenit superfluu să folosim cuvântul „noroc”. Pentru unii însă, nu este doar...

Fantomele care ne „bântuie” existenţa și credinţa

Periodic, știri despre manifestări paranormale tulbură liniștea cititorilor. Printre acestea, fantomele ocupă un rol preponderent. Cândva erau considerate personaje de basm, însă astăzi oamenii fac carieră ca „vânători” de fantome. Putem doar să ne întrebăm de ce persistă acestea cu atâta insistenţă în mentalul colectiv.

Ebola, superstiţiile și frica de Dumnezeu

Ebola nu se limitează doar la creșterea numărului de victime. Reușește chiar să reactiveze frici și comportamente tipice Evului Mediu. Superstiţiile sunt doar unele dintre acestea. Chiar și Dumnezeu este invocat în dezlegarea enigmei legate de o epidemie care pare tot mai greu controlabilă.

Jocul periculos cu horoscopul

Cândva considerată o variantă a ocultismului, astrologia invadează astăzi spaţiul public fără menajamente. Mulţi oameni îşi încep ziua citind sau ascultând previziunile din horoscop. Cercetătorii spun însă că această credinţă în astrologie poate avea consecinţe negative foarte grave.

Păgânismul este din ce în ce mai răspândit în Anglia

În urma unor sondaje realizate în anul 2011, s-a constatat că Anglia trece printr-o schimbare, lăsând la o parte creştinismul şi îndreptându-se din nou către păgânism.

De ce nu ar trebui creştinii să se teamă de fantome

Demonologia şi exorcismul au fost subiectele preferate ale filmelor horror de la Hollywood. Dar un film recent se apropie de perspectiva creştină asupra forţelor răului, arătând că de fapt fantomele nu sunt forţe demonice, iar creştinii sinceri nu au de ce să se teamă.

O femeie din Sri Lanka ar putea fi decapitată pentru vrăjitorie

Autorităţile din Arabia Saudită ar putea ordona execuţia unei femei după ce un bărbat a reclamat autorităţilor că i-ar fi făcut farmece fiicei lui.

Păgânismul şi vrăjitoria au devenit materii de studiu

Acestea au fost adăugate pentru prima dată în curriculumul religios din Marea Britanie, alături de religiile contemporane, precum creştinismul, islamismul şi iudaismul.