Rowan Williams: Am greșit în gestionarea problemei homosexualilor

Liderul Bisericii Anglicane din Marea Britanie, Arhiepiscopul Rowan Williams, a recunoscut că ar fi putut face mai multe pentru a opri diviziunea generată în biserică de problema homosexualităţii. Potrivit Christian Post, Williams sugerează că rolul de conducător al bisericii ar putea fi prea vast pentru a fi deţinut de o singură...

Biserica Anglicană trebuie „să îşi confrunte dezgustul faţă de gay"

Arhiepiscopul de Canterbury şi-a confirmat una dintre cele mai puternice luări de poziţie faţă de chestiunea care provoacă cea mai profundă diviziune în Biserica Anglicană, notează The Guardian.

Arhiepiscopul de Canterbury şi-a anunţat demisia

Rowan Williams, arhiepiscop de Canterbury, va demisiona la sfârşitul acestui an şi se va întoarce în mediul academic, ca profesor la Magdalene College, din Cambridge, inforrmează Associated Press.

Liderul anglicanilor va cere încetarea persecuţiilor în Zimbabwe

Arhiepiscopul de Canterbury dorește să îl întâlnească pe președintele statului Zimbabwe și să îi ceară să pună capăt persecuţiilor violente împotriva anglicanilor din această ţară.

Liderul anglicanilor dă prima reacţie după revolte

Liderul Bisericii Anglicane a dat prima sa reacţie după revoltele violente din Anglia, afirmând că guvernul britanic trebuie să considere o prioritate construirea de comunităţi puternice, unite.

Liderul anglicanilor duce mesajul păcii în India

Arhiepiscopul de Canterburry şi liderul Comuniunii Anglicane dr. Rowan Williams şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de creşterea numărului atacurilor împotriva creştinilor din India, fapte care nu caracterizează, în opinia sa, „civilizaţia, cultura şi statul modern" indian.