Gruparea teroristă ETA cere iertare pentru deceniile de violenţă

Membrii grupării ETA admit faptul că poartă „răspundere directă” pentru vărsările de sânge provocate în numele separatismului basc. Astfel, gruparea teroristă care se pregătește de dizolvare în câteva săptămâni, își cere iertare pentru cele 800 de crime comise pe parcursul deceniilor de luptă armată.

Cum să faci un român fericit

„Omul care se iubeşte numai pe sine nu poate fi, ce-i drept, acuzat de promiscuitate în materie de sentimente, dar până la urmă el nu va putea scăpa de insuportabila plictiseală generată de invarianţa obiectului de care se simte ataşat.”1 (Betrand Russell)

Evadaţi din file de statistică – Profilul flămânzilor pe o planetă îndestulată

Un viitor din care foametea mondială să fi fost complet extirpată părea pe cât de dezirabil, pe atât de tangibil în anul 1974, când Henry Kissinger, fost secretar de stat al Statelor Unite, declara emfatic: „În deceniul următor, niciun copil nu va mai merge flămând la culcare.”[1] După cinci decenii de la enunţarea temerară a...

În Anglia, numărul persoanelor fără adăpost care și-au pierdut viaţa s-a dublat

În ultimii cinci ani, cel puţin 230 de persoane fără adăpost au murit în parcările supermarketurilor, în cimitirele bisericilor și în cămine pentru oameni fără adăpost, în Marea Britanie. Numărul deceselor s-a dublat, de la 31, în 2013, la 70, la final de 2017.

Gruparea Boko Haram a eliberat fetele răpite în februarie

Gruparea islamistă Boko Haram, care în februarie 2018 a răpit 110 eleve din localitatea Dapchi, din nord-estul Nigeriei, le-a eliberat pe 104 dintre ele, au declarat oficiali ai guvernului.

Fraternitate?

„Reformele blânde și graduale, îmbunătăţirile serioase, răspândirea instrucţiei publice, respectarea drepturilor tuturor claselor (...) acestea sunt singurele elemente de regenerare pentru noi.” (Mihail Kogălniceanu, 1852)

România, pe primul loc în Europa la accidente rutiere mortale

Ţara noastră este pe ultimul loc în ceea ce priveste siguranţa drumurilor din UE, înregistrând cea mai mare rată a accidentelor mortale, dublu faţă de media europeană, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Papa admite „erori grave” în gestionarea scandalului sexual din Chile

Într-o scrisoare extraordinară publicată miercuri, papa Francisc a recunoscut că a făcut „greșeli grave” în gestionarea scandalului din Chile privind abuzurile sexuale. Pentru a le cere iertare victimelor abuzului pe care le-a discreditat, acuzându-le de calomnie, acesta le-a lansat o invitaţie la Vatican.

Care este astăzi faţa Pământului

Nu există ziar sau revistă, cari să nu aibă un articol ce tratează despre penibila stare intelectuală, materială şi în special despre cea morală.

Orban câștigă alegerile parlamentare în Ungaria

Cu o prezenţă istorică la vot, de peste 70%, partidul lui Victor Orban, alianţa de guvernământ Fidesz – Partidul Popular Creștin Democrat (KDNP) –, a înregistrat o victorie categorică la alegerile parlamentare din Ungaria.

The Empty Shop – primul concept de magazin gol din România

Primul magazin gol din România s-a deschis săptămâna trecută în București, în mall Promenada – iniţiatorul proiectului –, în parteneriat cu organizaţia Let’s Do It, Romania!.

Ritualuri sinistre de Paște în Filipine

Șapte persoane membre ale Bisericii Romano-Catolice, șase bărbaţi și o femeie, au fost „crucificate” vineri în Filipine, în cadrul unui ritual menit să arate suferinţa prin care a trecut Iisus Hristos când a fost răstignit. La spectacolul sinistru, care a fost condamnat de liderii bisericii, au luat parte mii de oameni, printre care și turiști.
89,625FaniÎmi place
175CititoriConectează-te
545CititoriConectează-te

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE