Animalele de companie, ajutoare vii pentru o viaţă mai bună

Întotdeauna mi-au plăcut animalele de companie, dar de la distanţă. Crescută de o mamă convinsă că necuvântătoarele nu au ce căuta sub același acoperiș cu omul, am împrumutat o părere asemănătoare, de la care nu am făcut rabat mulţi ani de zile, în ciuda celor ce încercau să îmi demonstreze contrariul.

Surprize știinţifice pentru taţi

De la al Doilea Război Mondial și până în anii 1960 se credea în general că principala contribuţie a taţilor este să ofere un model de bărbat pentru fiii lor (să le inspire putere, stabilitate, să-i înveţe să-și asume riscuri).

Schimbarea care ne rămâne

Dacă adevărul este că Schimbarea ne este dată spre folosinţă atâta timp cât continuăm să muncim pentru ea?

Marii și micii samariteni milostivi ai lumii

Legătura dintre dăruirea de bani și fericire este mai puternică decât cea dintre sponsorizarea unor cauze și PIB-ul unui stat.

Interpretarea Scripturii | Recenzie de carte

Volumul Interpretarea Scripturii, publicat de Institutul de Cercetări Biblice din SUA și lansat de Editura Viaţă şi Sănătate are un public-ţintă format din cei ce doresc să cunoască mai bine Biblia.

Așteptările realiste, secretul relaţiilor care durează

Dincolo de a alimenta glume despre cum femeile impun standarde nerealiste bărbaţilor sau despre cum bărbaţii sunt doar niște copii majori care vor ca soţia să le fie și mamă, așteptările în cuplu definesc modul în care ne raportăm la celălalt și influenţează gradul de satisfacţie maritală. 

Procesul maimuţelor

Orașul Dayton din Tennessee a fost, în iulie 1925, scena unei agitaţii neobișnuite. Zarva avea în centru tribunalul local unde s-a desfășurat „Procesul maimuţelor“.

În spatele oricărei vieţi este o hartă

„Mi-a fost foarte dificil să-mi găsesc drumul în această lume, își justifica Heather Tanner, dorinţa de a fi înmormântată cu o hartă.

Căderea comunismului

Comunismul este singurul rival serios al creștinismului. Martin Luther King, Jr.

De la părinţii fondatori…citare

„Aceasta ar fi cea mai bună dintre lumile posibile, dacă nu ar exista religie.“ Afirmaţia îi aparţine fostului preşedinte american John Adams (1735-1826) şi este citată frecvent de organizaţiile şi de publicaţiile ateiste ca argument că Adams, unul dintre părinţii fondatori ai SUA, a fost un gânditor liber de prejudecăţi religioase. Integrarea lui Adams în tabăra ateistă...

Lecturi pentru minte și spirit | Colecţie de toamnă

Există lecturi teologice care provoacă gândirea, zdruncină certitudinile şi schimbă inima omului. Din fericire, piaţa de carte românească este tot mai bogată la acest capitol, motiv pentru care trecem în revistă câteva cărţi ce merită citite măcar o dată.

ABBA, după 40 de ani, revenire cu sentimente contradictorii

După 40 de ani, ABBA revine cu 10 piese noi, un album întreg gata să trezească sau să răsfeţe nostalgiile generaţiilor care regretă destrămarea grupului suedez în anul 1982. Albumul vine însoţit de o premieră: un concert virtual în care grupul interpretează toate piesele noi, cu un twist: cu ajutorul tehnologiei digitale cântăreţii apar în...

O discuţie onestă despre homeschooling | cu Crina Poenariu

Despre alternativele în învăţământ și posibilităţile reale ale părinţilor de a le oferi ceva mai bun copiilor de vârstă școlară am vorbit cu Crina Poenariu, doctor în filologie, actualmente director educaţional la Transylvania International School din Brașov. 

Născut încă o dată | Inimaginabilul schimbării personale

„Drept răspuns, Isus i-a zis: «Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.»“ (Ioan 3:3)

Despre suflet şi optări existenţiale

Ancorat adânc în morala creștină, dar fără intenţia unui volum de morală creștină, filologul, eseistul și elenistul Petru Creţiane provoacă și azi, la aproape un sfert de veac de la trecerea sa în nefiinţă, (re)așezându-ne în faţa oglinzii pentru a învăţa mai bine „ce suntem cu adevărat".

Eșecul schimbării. O perspectivă biblică

Pentru claritatea și eficienţa argumentării, vom restrânge definiţia schimbării la acele transformări care afectează obiceiurile de viaţă și de muncă. Obiceiurile stau cel mai des în calea reușitei și a performanţei.

Scurt mit urban despre „ochelarii de cal din coperte de Biblie“

Sintagma „Crede și nu cerceta“ a devenit, de-a lungul secolelor, o armă tăioasă, folosită în mod deliberat de criticii creștinismului pentru a-i răni și discredita pe susţinătorii acestei religii, acuzându-i de îngustime a minţii și de bigotism.

„Dragă Doamne-Doamne“

Viaţa este ceva ce omul primește cu împrumut de la Doamne-Doamne. E concluzia lui Oscar, eroul copil al romanului Oscar și Tanti Roz.

Nimeni nu este complet rău și nevrednic de iertare

„Nimeni nu este virtuos, curat și pur – și nimeni nu este complet rău și nevrednic de iertare. Viaţa mea este o expresie a acestui lucru.“

Miere pentru inteligenţa reflexivă

Bal (Miere) este al treilea și ultimul film al Trilogiei lui Yusuf, o uluitoare meditaţie despre copilărie și o invitaţie adresată publicului spectator spre introspecţie și regăsire a poeziei din natură.

James Irwin, omul convertit pe Lună

În august 2021 s-au împlinit 50 de ani de când astronautul James Irwin, al optulea om care a pășit pe Lună, a simţit că L-a întâlnit pe Dumnezeu în timpul misiunii Apollo 15.