Staulul cu gratii

La fiecare sfârşit de an, o cenzură ocultă trece sub tăcere adevăratele semnificaţii ale evenimentului care a împărţit istoria în două: naşterea lui Iisus. Sub haina de sărbătoare a Crăciunului, celebrarea naşterii Pruncului s-a metamorfozat cultural într-o vacanţă de voie bună. S-a păstrat motivul religios, dar s-a pierdut înţelesul spiritual.

Ieslea, semnul umilinţei care (ne) înalţă

„Iată semnul după care-L veţi cunoaște: veţi găsi un prunc înfășat în scutece și culcat într-o iesle” (Luca 2:12).

Antonimul iubirii nu este ura

De-a lungul secolelor, sacrificiul lui Dumnezeu-Fiul și planul divin al salvării omului au creat mai multe dileme și crize și au ridicat mai multe întrebări decât ne-am putea imagina. Iar răspunsurile oferite au dezvăluit mai multe implicaţii ale crucii (și ale istoriei trăite înainte și după ea) decât ne-am obișnuit să credem că există, fie...

Nașterea lui Iisus, „cea mai frumoasă poveste a lumii”

Nașterea lui Iisus oferă sens și speranţă tuturor poveștilor despre noi și despre lumea în care trăim. În mănunchiul naraţiunilor care au fost imaginate și povestite vreodată, ea rămâne „cea mai frumoasă poveste a lumii”. 

Pruncul din iesle și misiunea de salvare a lumii

Nașterea lui Iisus Hristos este amintită în special în perioada Crăciunului, dar întrebarea rămâne: de ce nașterea unui copil, care a avut loc cu aproape 2000 de ani în urmă, este atât de importantă?

De ce am crede că Iisus este și divin, și uman?

Ar putea exista vreun plan mai mare, mai cuprinzător sau mai eficient pentru salvarea fiinţelor umane căzute decât cel conceput și oferit în persoana Domnului Iisus Hristos?

Ce a spus Iisus despre El Însuși

Foarte mult timp s-a consumat cu dezbaterea tainelor pe care le presupune întruparea. Aproape toată lumea crede că Iisus a fost și este Dumnezeu. Dar cum rămâne cu natura Lui umană? În ce măsură a fost și om? Era El la fel ca noi sau nu? Răspunsul nostru pare să depindă de modul în care...

Astăzi S-a născut Hristos… De ce?

Câteodată suntem atât de absorbiţi de frumoasele noastre tradiţii de Crăciun, încât nici nu realizăm că iubirea noastră le urâţește.

Născut la Betleem, adoptat de Hollywood

Născut de o fecioară, crescut în condiţii umile cu o demnitate fenomenală, sărac întreaga viaţă, dar dorit ca împărat de mii de oameni, vestit pentru vindecarea bolnavilor şi învierea morţilor, ţinta conspiraţiilor celor mai înalţi oficiali, ucis prin răstignire şi înviat după trei zile - Iisus Christos stă în centrul celui mai fabulos scenariu căzut...

Povestea Crăciunului, spusă de copii

Un grup de copii din Biserica Sf. Paul din Aukland, Noua Zeelandă, au pus în scenă povestea naşterii lui Iisus Christos, într-un mod deopotrivă inedit şi amuzant. Sceneta ilustrează discuţia pe care Dumnezeu şi îngerii au avut-o înainte de naşterea lui Iisus.

Fără scena naşterii lui Iisus anul acesta, din cauza unui proces între creştini şi atei

Oraşul Santa Monica este nevoit să renunţe anul acesta la tradiţia de 60 de ani a decora oraşul cu scene ale naşterii lui Iisus Christos. Judecătorul districtual a interzis cererea bisericilor care se ocupau de organizarea evenimentului, din cauza unui proces pe care acestea îl au împotriva unei organizaţii ateiste.

Dovezi arheologice care confirmă existenţa lui Iisus Christos (Galerie foto)

De la naşterea Sa până la înviere şi înălţarea la Ceruri. Iisus a fost un personaj controversat, atât de contemporanii Săi, cât şi de generaţii ce au urmat celui mai important eveniment religios al creştinătăţii.

Îngerul Gabriel, un mesager în ocazii importante

Unul dintre cei mai cunoscuţi îngeri din religia iudeo-creştină, Gabriel (al cărui nume înseamnă „Dumnezeu este puterea mea”), este menţionat atât în Vechiul Testament, cât şi în Noul Testament.

Martorii nașterii: Iosif și Maria

Tatăl pământean al Fiului lui Dumnezeu a fost tâmplarul Iosif, un om simplu, umil, în ciuda faptului că descindea dintr-o familie regală. În naraţiunile despre activitatea mesianică a lui Iisus, Iosif este absent, însă în naraţiunile despre naşterea Pruncului divin, el este unul dintre personajele principale. Dumnezeu îi vorbeşte prin vise şi îl călăuzeşte pas...

EmanuEL

„De aceea Însuşi Stăpânul vă va da un semn. Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi îi va pune numele Emanuel" (Isaia 7:14).

Martorii nașterii: păstorii de la Betleem și magii

Păstorii au fost primii martori ai venirii pe lume a Fiului lui Dumnezeu, vizita lor la staul precedând sosirea magilor. Ei au fost supranumiţi „primii evanghelişti ai erei creştine”, deoarece „au făcut cunoscut ceea ce li se spusese despre Acest Copil” (Luca 2:17). Comentatorii Bibliei au văzut în faptul că nişte păstori anonimi au avut...

Martorii nașterii: Irod cel Mare

Sfânta Scriptură relatează că Iisus S-a născut în ţinutul Iudeii. Evanghelistul Matei notează că, la data aceea, Iudeea era condusă de Irod cel Mare.

Martorii nașterii: Simeon și Ana

La 40 de zile de la naştere, pruncul Iisus a fost dus la Templu pentru a fi închinat Domnului.

Scena Naşterii lui Iisus la Curtea Supremă

O reproducere a scenei Naşterii lui Iisus va avea loc chiar în faţa Curţii Supreme a SUA, nu doar pentru a atrage atenţia la evenimentul întrupării Fiului lui Dumnezeu, ci şi ca un gest contra ostilităţii faţă de exprimarea credinţei în spaţiul public.

Poşta Regală a lansat timbre pe tema naşterii lui Iisus

Poşta Regală britanică a publicat o serie de timbre cu scene biblice care ilustrează naşterea lui Iisus. Iniţiativa a fost asociată cu sărbătoarea Crăciunului şi cu aniversarea a 400 de ani de la publicarea Bibliei „King James".