Violenţa în școli, o problemă pentru elevii români

Scene cutremurătoare cu elevi care se bat cu bestialitate sunt filmate cu telefonul mobil și puse pe internet, spre amuzamentul unora și oroarea altora. Astfel, mult mai des suntem expuși violenţei în școli, însă nu este doar o problemă de expunere.

Școlile românești, pe primul loc la „bullying”

România se situează pe primul loc în Europa în privinţa hărţuirii în şcoli, potrivit unui studiu realizat de Brandwatch.

2016, cel mai negru an pentru copiii sirieni

Anul 2016 a înregistrat cel mai mare număr de copii sirieni mutilaţi, omorâţi, torturaţi sau recrutaţi pentru a lupta.

UNICEF România: „Violenţa împotriva copiilor nu este normală”

UNICEF a lansat în România Parteneriatul Global „Opriţi Violenţa Împotriva Copiilor”, alături de Guvern şi alte instituţii şi ong-uri.

Violenţa verbală rănește!

Universul unui copil poate fi dărâmat de niște vorbe sau de un ton nepotrivit. Pentru că împacă cel mai ușor conștiinţa părinţilor, aceasta este metoda de disciplinare folosită cel mai des. Provocată de realitatea nefericită din România, organizaţia UNICEF a lansat o campanie prin care se încearcă stoparea violenţei verbale.

De ce copiii români sunt campioni europeni la violenţă

Un raport UNICEF atestă că lumea de astăzi nu este prea ospitalieră faţă de copii, așa cum am arătat în articolul „Lumea azi, un loc de joacă prea violent pentru copii”. Însă România în mod special se confruntă cu o realitate tulburătoare, având cei mai violenţi elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani,...

Lumea de azi, un „loc de joacă” prea violent pentru copii

Inocenţa a zeci de milioane de copii din întreaga lume este victima violenţei. În mod abuziv, copilăria și, mai departe, șansa copiilor la un viitor bun le sunt furate în cele mai crunte moduri – de la disciplinare prin violenţă, abuzuri sexuale, fizice sau emoţionale și până la crimă, potrivit celui mai recent raport întocmit...

FOTO: Renunţă 10 minute la smartphone și un copil va primi apă

Suntem atât de legaţi de telefonul mobil, încât nici la întâlnirile cu prietenii nu ne oprim din butonat dispozitivele. Dar, dacă prin deconectarea de la smartphone ai putea lupta pentru o cauză umanitară, ai renunţa cel puţin 10 minute la el?

UNICEF: Se fac progrese rapide în lupta împotriva mortalităţii infantile (video)

Progrese rapide pentru reducerea mortalităţii infantile au fost făcute, în întreaga lume, în ultimii 20 de ani, susţine un raport UNICEF. Numărul copiilor care mor înainte de vârsta de cinci ani a scăzut în ultimii 20 de ani de la 12 milioane (1990) la 6,9 milioane (2011).

UNICEF: 9 lucruri pe care NU le știam despre adolescenţii de azi

Generaţia de acum este cea mai numeroasă generaţie de adolescenţi din istorie. Mai precis, 1,2 miliarde de adolescenţi trăiesc astăzi, în toată lumea. Din nefericire, însă, este și una dintre cele mai ameninţate generaţii. UNICEF spune de ce.

UNICEF folosește social media pentru ajutorarea copiilor malnutriţi din Sahel

UNICEF a lansat o campanie socială media de 24 de ore, toată ziua de marţi, pentru a trage un semnal de alarmă asupra crizei de alimente din Africa, care poate duce la moartea a 15 milioane de oameni, dintre care 1 milion sunt copii sub 5 ani.

Ziua rugăciunii pentru problemele copiilor

Arhiepiscopul de Canterbury s-a rugat pentru copiii lumii cu ocazia Zilei Internaţionale a Rugăciunii şi Acţiunii pentru Copii, un eveniment susţinut de UNICEF, Salvaţi Copiii şi organizaţia Religii pentru Pace.

Haiti după un an: 4 milioane de copii suferă

La un an de la cutremurul care a răvășit statul Haiti, patru milioane de copii continuă să sufere din cauza accesului dificil la apă potabilă, salubritate, asistenţă medicală și educaţie, iar 380.000 dintre ei încă au locuinţe provizorii în taberele pentru sinistraţi, care sunt supraaglomerate. Informaţiile au fost făcute publice de...