Aplicaţie pentru copiii supraponderali, finanţată cu 650.000 de euro de UE

Wello, o aplicaţie creată de o companie din Cluj pentru familiile cu copii supraponderali, a primit de curând o finanţare de 650.000 de euro pentru dezvoltare.

Creșterea în greutate între 25 și 47 de ani amplifică riscul de deces prematur

Persoanele care devin obeze în prima jumătate a vieţii au un risc de deces prematur din orice cauză cu 22% mai mare și un risc de deces cauzat de boli cardiovasculare cu 49% mai ridicat. În același timp, trecerea de la obezitate la o greutate normală în a doua parte a vieţii crește riscul de...

Hrănătatea. Despre hrană și sănătate cu dr. Michael Orlich, de la spitalul universitar din Loma Linda

Când fondatorii spitalului universitar din Loma Linda (California, SUA) i-au așezat temelia, scopul lor era unul oarecum paradoxal. Creștini până în măduva oaselor, și adventiști pe deasupra (adică animaţi de credinţa că Hristos va reveni foarte curând pentru a încheia această istorie și a le deschide celor mântuiţi porţile veșniciei), ei au construit un ecou...

12 luni dintr-un an: vitamina B12

Să-i spunem David; numele este fictiv, dar cazul este real. Tânăr (27 de ani), înalt (peste 1,82 cm), masiv (peste 108 kg) fără a fi gras, mai de grabă plin de muşchi dezvoltaţi prin ridicatul greutăţilor, nu fuma şi nu consuma alcool.

Depresia, asociată cu alimentaţia bogată în grăsimi și obezitatea

Existenţa unei legături între obezitate și depresie a făcut obiectul studiului cercetătorilor știinţifici deja de ceva timp. Însă aceștia nu au reușit să descopere modul în care cele două boli se influenţează una pe cealaltă. Până acum.

Top 3 crize globale cu care ne confruntăm azi

„Eh, ecologiștii nu văd decât crize”, comenta cineva pe Facebook la un articol în care organizaţia Greenpeace avertiza că depozitarea deșeurilor nucleare este o criză globală ce trebuie rezolvată urgent. Oare chiar folosim cuvântul „criză” prea lejer, pentru că nu găsim alte mecanisme de a atrage atenţia pe niște probleme cu adevărat importante? Sau chiar...

Sedentarismul anulează beneficiile unei greutăţi normale

V-aţi propus ca anul acesta să faceţi mai mult efort fizic și deja aţi eșuat? Cumva vă și mângâiaţi cu gândul că, dacă aveţi o greutate normală, nu e chiar o tragedie că nu sunteţi activi? Din păcate, medicii au vești proaste.

Cum să te ţii de sport anul acesta

Ianuarie este luna cea mai bună pentru companiile care oferă servicii sau aparatură de fitness sau întreţinerea corpului. Începutul de an este adesea înecat în regrete legate de consumul alimentar excesiv din perioada sărbătorilor și în general de starea noastră fizică și psihică, care pentru multe persoane pare să se deterioreze de la un an...

Copiii consumă aproape dublul cantităţii de zahăr recomandate

Anul nou a început cu vești îngrijorătoare. Conform unui calcul realizat de guvernul englez, un copil va fi mâncat până la vârsta de 10 ani destul zahăr cât să îi ajungă până la 18 ani, potrivit recomandărilor oficiale ale statului.

Sfaturi de la cercetători pentru a nu te îngrășa de Crăciun

Cercetători de la Universitatea din Birmingham și de la Universitatea Loughborough au derulat primul studiu în care a fost testată o strategie de prevenire a creșterii în greutate în preajma sărbătorilor de iarnă, când toată lumea tinde să își satisfacă poftele culinare.

Sistemul alimentar global este complet stricat, avertizează cercetătorii

Milioane de oameni de pe planetă sunt subnutriţi, în timp ce alte milioane de oameni mor prematur din cauza bolilor cauzate de obezitate și un stil de viaţă nesănătos. Pe deasupra, sistemul alimentar actual este nesustenabil și contribuie la încălzirea globală și la catastrofele naturale, avertizează 130 de academicieni din toată lumea. Un raport elaborat...

Obezitatea, factor de risc major pentru depresie și cancer

Kilogramele în plus afectează organismul uman pe toate planurile. Deși ele se pot aduna pe nesimţite, în decursul unor perioade lungi de timp, efectul lor cumulativ este de mare impact atât la nivel fiziologic, cât și psihologic, arată tot mai multe studii.

Carnea, corelată cu apariţia diabetului de tip 2

Un studiu al Universităţii Loma Linda, din Statele Unite, a arătat că nu consumul de ouă este asociat cu riscul crescut de apariţie a diabetului de tip 2 (T2D), ci consumul de carne.

Dieta mediteraneeană ajută în depresie

În vederea îmbunătăţirii aspectului fizic, oamenii își schimbă adesea stilul de viaţă și alimentaţia. În cel mai recent studiu publicat în jurnalul Molecular Psychiatry, cercetătorii au arătat însă că ceea ce mâncăm are o influenţă directă și asupra sănătăţii mintale, nu numai asupra sănătăţii fizice.

Obezitatea va deveni principala cauză a cancerului la femei

Obezitatea va deveni principalul factor declanșator al cancerului la femei în Marea Britanie, depășind fumatul în clasamentul principalelor cauze care duc la apariţia acestei maladii la femei, arată datele celui mai recent raport realizat de experţii de la Cancer Research UK.

Milioane de copii britanici, prea săraci pentru o alimentaţie sănătoasă

Aproape patru milioane de copii din Marea Britanie fac parte din familii care depun eforturi majore pentru a-și putea permite achiziţionarea de fructe, legume și alte alimente care contribuie la un stil de viaţă sănătos, se arată într-un raport al organizaţiei Food Foundation.

Creștere incredibilă a numărului vârstnicilor bolnavi de cancer

Oamenii de știinţă din Marea Britanie au avertizat că numărul persoanelor de vârsta a treia diagnosticate cu cancer va crește cu 80% în următorii 20 de ani.

James Corden a renunţat la carne din cauza cruzimii asupra animalelor

Este englez, actor, scriitor, producător, cântăreţ și prezentator TV. Mai nou, și vegetarian. Cel puţin aceasta a povestit James Corden presei care l-a intervievat în turneul de promovare a celui mai recent film în care joacă: Ocean’s 8.

Eliminarea alcoolului, a cărnii și a zahărului din alimentaţie reduce riscul de cancer

Într-un nou plan global de prevenire a cancerului, prezentat la Congresul European pentru Obezitate de la Viena, cercetătorii au arătat că excluderea din alimentaţie a cărnii, a alcoolului și a băuturilor care conţin zahăr reduce semnificativ incidenţa cancerului.

O revoluţie care nu mai poate aștepta – obiceiurile alimentare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, braţul Organizaţiei Naţiunilor Unite care se preocupă cu starea de sănătate pe glob de 60 de ani, tocmai a declarat război celui mai periculos tip de grăsimi alimentare – grăsimile trans artificiale. Miza? Să salveze 500.000 de vieţi anual.

Ingrediente: Apă, zahăr și… minciuni

Mâncăm brânză fără lapte și miere falsificată în laborator. În ultimii ani, consumatorii români au fost avertizaţi repetat cu privire la aceste două fraude alimentare, atunci când inspectorii ANPC au descoperit nereguli sau când jurnaliștii au comandat probe de ADN pe mostre cumpărate aleatoriu din magazin, doar ca să descopere oroarea. Să îndrăznim să ne...