Hrănătatea. Despre hrană și sănătate cu dr. Michael Orlich, de la spitalul universitar din Loma Linda

Când fondatorii spitalului universitar din Loma Linda (California, SUA) i-au așezat temelia, scopul lor era unul oarecum paradoxal. Creștini până în măduva oaselor, și adventiști pe deasupra (adică animaţi de credinţa că Hristos va reveni foarte curând pentru a încheia această istorie și a le deschide celor mântuiţi porţile veșniciei), ei au construit un ecou...

12 luni dintr-un an: vitamina B12

Să-i spunem David; numele este fictiv, dar cazul este real. Tânăr (27 de ani), înalt (peste 1,82 cm), masiv (peste 108 kg) fără a fi gras, mai de grabă plin de muşchi dezvoltaţi prin ridicatul greutăţilor, nu fuma şi nu consuma alcool.

Ce să mai cred?

Favorizată de explozia de mijloace de comunicare, informaţia circulă halucinant, între alb și negru, absolut și relativ. Mediul de transmisie se confundă cu mesajul, iar cititorul obișnuit devine, pe rând, consumator, autoritate, beneficiar sau victimă.

Restaurant vegan adventist din Australia, pe locul 1 regional în TripAdvisor

Un restaurant vegan adventist dintr-o localitate turistică foarte populară în Australia a fost cotat pe primul loc în regiune de TripAdvisor.

50 de alimente pentru viitorul planetei

Până în anul 2050 se preconizează că planeta va fi populată de 10 miliarde de oameni, care vor avea nevoie de o alimentaţie nutritivă din resurse tot mai puţine. Însă, sistemul alimentar actual este nesustenabil, contribuie la încălzirea globală și trebuie reformat în mod radical, avertiza un raport alcătuit de 130 de cercetători din toată...

Poate consumul de alimente organice să scadă riscul de cancer?

De regulă, persoanele care consumă alimente ecologice sunt convinse că această alegere va fi reflectată într-o stare de sănătate optimă, iar pentru aceasta sunt dispuși să facă sacrificii financiare.

Carnea, corelată cu apariţia diabetului de tip 2

Un studiu al Universităţii Loma Linda, din Statele Unite, a arătat că nu consumul de ouă este asociat cu riscul crescut de apariţie a diabetului de tip 2 (T2D), ci consumul de carne.

Poţi să fii și tu flexitarian

În cursa pentru salvarea planetei nu ducem deloc lipsă de invitaţii la adoptarea de diverse regimuri alimentare cu un impact cât mai redus asupra creșterii temperaturii globale. Dieta vegetariană este de departe cea mai menţionată, fiindcă elimină cu totul din ecuaţie fermele industriale de creștere a animalelor pentru carne, ouă și produse lactate, care au...

Dieta mediteraneeană ajută în depresie

În vederea îmbunătăţirii aspectului fizic, oamenii își schimbă adesea stilul de viaţă și alimentaţia. În cel mai recent studiu publicat în jurnalul Molecular Psychiatry, cercetătorii au arătat însă că ceea ce mâncăm are o influenţă directă și asupra sănătăţii mintale, nu numai asupra sănătăţii fizice.

Obezitatea va deveni principala cauză a cancerului la femei

Obezitatea va deveni principalul factor declanșator al cancerului la femei în Marea Britanie, depășind fumatul în clasamentul principalelor cauze care duc la apariţia acestei maladii la femei, arată datele celui mai recent raport realizat de experţii de la Cancer Research UK.

Nutriţioniștii atrag atenţia asupra „fructelor interzise”

Deși o veche zicală spune că „un măr pe zi ţine doctorul departe”, nutriţioniștii avertizează că anumite fructe sunt adevărate depozite de zahăr care, mâncate des și în porţii mari, pot afecta starea de sănătate.

Studiu: Demenţa poate fi prezisă cu 10 ani înainte de apariţie

Demenţa este o cauză majoră de dizabilitate pentru cei mai mulţi adulţi de vârsta a treia din întreaga lume, iar, potrivit specialiștilor de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, până în prezent nu se cunosc tratamente cu rol în eradicarea bolii. Tratamentele actuale doar pot încetini progresul bolii.

Milioane de copii britanici, prea săraci pentru o alimentaţie sănătoasă

Aproape patru milioane de copii din Marea Britanie fac parte din familii care depun eforturi majore pentru a-și putea permite achiziţionarea de fructe, legume și alte alimente care contribuie la un stil de viaţă sănătos, se arată într-un raport al organizaţiei Food Foundation.

Fermele industriale, printre cele mai mari atrocităţi ale modernităţii

În 2009, existau 1,6 miliarde de păsări sălbatice în Europa. În același an, Europa a crescut 1,9 miliarde de găini pentru consum. Anul 2018 marchează primul an în care populaţia de porci din Spania a întrecut populaţia de oameni, cu 3,5 milioane. În ultimii 50 de ani, la nivel global, cantitatea medie de carne pe...

Dietele sărace în carbohidraţi pot scurta viaţa

O dietă care se bazează pe reducerea semnificativă a carbohidraţilor din farfurie poate reduce speranţa de viaţă cu până la 4 ani, sugerează un studiu publicat în The Lancet Public Health.