Marea Britanie dă undă verde parteneriatelor civile pentru cuplurile heterosexuale

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat că parteneriatul civil tocmai a fost extins, scopul fiind „protejarea intereselor cuplurilor de sex opus care vor să îşi oficializeze relaţia, dar nu vor neapărat să se căsătorească “. Deși Marea Britanie a adoptat încă din 2004 Legea parteneriatului civil, aceasta s-a adresat exclusiv partenerilor de același sex.

De trei ori mai puţine căsătorii între tinerii de azi, faţă de generaţia anterioară

Milenialii din ziua de astăzi sunt de peste trei ori mai predispuși să nu se căsătorească niciodată, comparativ cu tinerii din Generaţia Tăcută.

Comoara de la capătul curcubeului de opinii despre redefinirea familiei

Coaliţia pentru Familie a solicitat Senatului să organizeze și să patroneze, pe 25 aprilie, un seminar pe tema definirii familiei, având în vedere anvergura dezbaterii privind revizuirea Constituţiei, prin care aceasta ar urma să definească căsătoria ca uniune între un bărbat și o femeie.

Înainte și după „Marșul pentru viaţă”

„Marșul pentru viaţă” a fost, într-un sens, o vivisecţie a societăţii românești. Controversele din jurul evenimentului au separat simplist două tabere acolo unde încăpeau, lejer, și alte câteva mai puţin vizibile și au readus la vedere dedesubturi matriţate ale gândirii publice.

Marele Sinod: Căsătoriile între ortodocși și neortodcși sau necreștini, interzise

Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, reunit în Creta în perioada 16-26 iunie 2016, a stabilit reguli în ceea ce priveşte „Sfânta Taină a Cununiei şi impedimentele la căsătorie”. Conform documentului oficial adoptat la lucrările sinodului, s-a hotărât că sunt interzise căsătoriile între ortodocşi şi neortodocşi sau necreștini și că Biserica Ortodoxă nu acceptă contractele de...

Concubinajul, din ce în ce mai frecvent

Dacă până acum coabitarea sau concubinajul în cazul apariţiei unei sarcini era un tabu, acum este o tendinţă din ce în ce mai întâlnită, în timp ce numărul căsătoriilor din obligaţie scade.

48% din cupluri aleg să trăiască mai întâi în concubinaj

Tot mai multe cupluri aleg să trăiască împreună înainte de a se căsători, arată un studiu citat de Associated Press. Cercetarea a fost efectuată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) în Statele Unite, în perioada 2006-2010.

Căsătoriile gratis, remediu pentru concubinaj?

Pastorul unei biserici protestante din Long Beach (Statele Unite) a găsit o soluţie inedită pentru a diminua numărul cuplurilor care coabitează fără să fie căsătorite, scrie LA Times. În timpul predicii sale, pastorul a anunţat că biserica va organiza o ceremonie de nuntă și o recepţie gratuită pentru cuplurile care trăiesc...

Concubinajul afectează copiii mai mult decât divorţul

Copiii ai căror părinţi trăiesc în concubinaj sunt ameninţaţi de numeroase pericole: lipsa performanţei şcolare, stres psihic, abuz fizic şi sărăcie. În opinia lui Brad Wilcox, autor al unui raport publicat de National Marriage Project, concubinajul afectează copiii mai mult decât divorţul.

Despărţirea după concubinaj e mai grea decât divorţul

Concubinaj - un cuvânt conotat negativ în trecut, devenit parte a normalului cotidian, ascunde realităţi neplăcute, pe care cel mai bine le cunosc cei care au ales coabitarea ca alternativă la căsătorie.

Concubinajul reflectă o mentalitate contraceptivă

Tot mai multe cupluri trăiesc în concubinaj, fără a-şi legaliza relaţia. Este o dovadă că tot mai mulţi indivizi caută „să se bucure de toate beneficiile pe care le aduce căsătoria, fără a-şi asuma angajamentul presupus de căsătorie", susţine Anthony Buono, expert american în relaţii interumane.