Depresia lovește de la vârste tot mai mici

Doar cu două decenii și jumătate în urmă, depresia și alte tulburări ale sănătăţii mintale erau aproape necunoscute la copii și, de asemenea, ignorate în unele cazuri.

Lecţii învăţate în sala de radioterapie

Întinsă pe spate, dezbrăcată, doar cu un cearceaf așezat peste partea inferioară a corpului, cu braţele sub cap, mă simt vulnerabilă și expusă. Medicul radioterapeut iese din cameră. Sunt singură și încep să mă panichez, în timp ce aștept ca fasciculele de radiaţii să străpungă bariera pielii.

Redefinind imposibilul

Amestecul de sentimente prin care trece o familie atunci când așteaptă un copil este minunat și înfricoșător, deopotrivă.

Ce trebuie să știm despre cancerul de sân

Cancerul de sân ucide mai multe femei decât majoritatea celorlalte forme de cancer. Aproape 13% dintre femeile din SUA și 11% dintre femeile din Australia dezvoltă această afecţiune malignă.

Dincolo de ce pot ochii vedea

Sunt momente în care simţim că viaţa e grea şi că unele provocări sunt peste puterile noastre. Dacă privim însă în jurul nostru, la oameni precum Ben Underwood, realizăm că suntem prea puţin conştienţi de darurile pe care le-am primit, dar şi de puterea imensă de a ne bucura de viaţă chiar şi atunci când...

A fi sau a nu fi donator de organe

De la primul transplant de organe, realizat cu succes în anii '60, au apărut multe întrebări și s-au iscat nenumărate controverse pe marginea acestei practici medicale care a salvat nenumărate vieţi.

Unul dintre părinţi are Alzheimer. Cum pot ști dacă (nu) voi fi următorul?

Hipervigilenţa și teama sunt reacţiile cele mai comune ale persoanelor care au avut un părinte (sau un alt membru al familiei) afectat de boala Alzheimer. Deși un precedent familial de Alzheimer crește riscul apariţiei bolii, tabloul factorilor de risc se dovedește, la fel ca cel al elementelor de prevenţie, mult mai complex.

Mai pot avea copii dacă mă vaccinez anti-COVID-19?

Unul dintre motivele cel mai des invocate de cei care au refuzat vaccinarea anti-Covid 19 a fost ipoteza conform căreia vaccinurile ar provoca infertilitate.

„Pandemia paralelă”: burnout și traumă în rândul cadrelor medicale

Trăim de aproape doi ani în menghina unei pandemii care a făcut mai mult de 5 milioane de victime și a adus aproape de colaps multe sisteme sanitare. Finalul crizei de sănătate nu se întrevede încă, dar personalul medical se confruntă cu o „pandemie paralelă” de burnout și de traumă, iar specialiștii spun că efectele...

Ce trebuie să știm despre rolul unui vaccin anti-COVID în sarcină?

Atunci când analizăm potenţialul impact al unui vaccin anti-COVID în sarcină, este bine să știm în primul rând că mai multe studii au arătat că, la gravide, infecţia cu SARS-CoV-2 poate avea consecinţe negative importante.

Eficienţa vaccinurilor anti-COVID. Este realist să așteptăm eficienţă de 100%?

Știinţa medicală a făcut progrese extraordinare în ultimii 20-30 de ani, cu realizări care au dus la o creștere atât a speranţei de viaţă, cât și a calităţii vieţii. Boli precum cancerul, insuficienţa cardiacă severă, poliomielita sau tuberculoza au parte astăzi de abordări moderne și eficiente.

Sunt vaccinurile sigure? E nevoie de zeci de ani ca să avem răspunsul?

Trebuie să așteptăm studii știinţifice longitudinale, pe zeci de ani, ca să știm dacă vaccinurile sunt sigure?

Cu frica înaintea lui Dumnezeu

Ce ne hrănește frica în momente de criză precum pandemia? Cum putem evita ca frica să ne paralizeze informarea și capacitatea de a lua decizii corecte?

COVID după vaccin. Cât de protejaţi suntem prin vaccinare?

De ce persoane vaccinate se pot îmbolnăvi/pot muri de COVID? 

Imunizarea împotriva COVID-19. Cât de des trebuie repetat vaccinul

Cât durează protecţia oferită de vaccin? Trebuie sau nu să refac vaccinul după o perioadă?

Riscurile vaccinurilor ARNm în era COVID. Cum știm că nu modifică ADN-ul

Intră vaccinul în ADN-ul meu și îl modifică?

Vaccinurile ARNm împotriva COVID-19

Ce înseamnă vaccinul ARNm? Cum funcţionează?

Ce conţin vaccinurile anti-COVID și ce rămâne în organism din fiecare

Ce conţin diferitele tipuri de vaccin? Ce rămâne în organism din fiecare și pentru cât timp?

Vaccinul anti-COVID – riscuri și beneficii. Recomandări și precauţii

Vaccinarea permite crearea unei apărări eficiente și de durată a organismului în faţa bolii. În confruntarea cu pandemia de COVID-19, momentan vaccinarea este una dintre soluţiile pe care știinţa le-a oferit omenirii, cu plusurile și minusurile ei.

Brad Thorp: Ce întrebări putem folosi pentru a verifica dacă unele măsuri ale autorităţilor încalcă libertatea religioasă?

La baza conceptului de libertate religioasă stă chestiunea închinării. Libertatea religioasă este libertatea de a te închina potrivit propriei conștiinţe.

Restricţiile anti-COVID și religia. Ce s-a întâmplat cu libertatea noastră?

Odată cu prelungirea pandemiei și cu impunerea diverselor restricţii asociate cu ea, unii creștini au început să simtă că anumite restricţii le încalcă libertatea religioasă sau libertatea ca principiu, ceea ce ar putea favoriza restrângerea exercitării actului religios la un moment dat.