India: Tot mai multe violenţe împotriva minorităţilor religioase

Un amplu raport de investigaţie realizat de organizaţia Human Rights Watch arată că situaţia minorităţilor religioase din India s-a înrăutăţit simţitor de la preluarea puterii de către partidul premierului Narendra Modi, în 2014.

Capcanele meditaţiei, noua religie a omului postmodern

Departe de a mai fi o curiozitate a spiritualităţii estice, meditaţia a ajuns să fie un leac bun la toate pentru omul postmodern, în special în societăţile dezvoltate precum Statele Unite, unde 40% dintre oameni meditează cel puţin săptămânal.

109 de morţi la o festivitate hindusă

Cel puţin 109 persoane au decedat şi peste o sută au fost rănite ieri, în India, în cadrul festivalului hindus Navratri, desfăşurat lângă un templu din regiunea indiană Datia.

Extremiştii hinduşi îi împiedică pe creştini să vândă sau să cumpere

Trei luni de atacuri şi intimidare din estul Indiei s-au finalizat cu o acţiune de boicot a creştinilor din zonă, care au rămas fără posibilitatea de a-şi câştiga existenţa.

Irlanda: o femeie hindusă a decedat după ce i-a fost refuzat un avort

O femeie de religie hindusă a decedat la câteva zile după ce un spital irlandez a refuzat să îi facă avortul ce i-ar fi salvat viaţa, afirmă soţul acesteia. Medicii ar fi refuzat procedura din cauza faptului că Irlanda este o ţară catolică şi, prin urmare, nu este de acord cu avorturile.

Grija pentru săraci în 5 religii ale lumii

Mahatma Gandhi, părintele independenţei Indiei, obişnuia să spună că „măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care îi tratează pe săracii ei". Un reportaj realizat de jurnaliştii de la Huffington Post trece în revistă modul în care religiile lumii se raportează la problema sărăciei.

Vaticanul cere pace între hinduşi şi creştini

Vaticanul a lansat un apel către hinduşii din India, cerând încetarea propagandei care incită la ură împotriva creştinilor. Apelul a fost lansat chiar înainte de importantul festival hindus, Diwali, un festival dedicat luminii.

Lideri hinduși și evrei împotriva termenului „ţigan”

Lideri hinduși și evrei au criticat dur iniţiativa legislativă românească de înlocuire a denumirii de rom cu cea de ţigan. În asentimentul liderilor este și președintele Traian Băsescu, care a declarat că se opune iniţiativei, în ciuda aprobării de care aceasta se bucură în rândul membrilor guvernului.

Hinduşi şi musulmani îşi dau mâna pentru promovarea solidarităţii

Lideri religioşi ai comunităţilor hinduse şi musulmane din India s-au întâlnit în oraşul indian Ahmedabad pentru a promova armonia şi pacea, scrie WWRN. Evenimentul pro solidaritate a fost organizat de All India Organization of Imams of Mosques şi şi-a propus să întărească relaţiile dintre comunităţile hinduse şi cele musulmane din India.