OMS: Virusul poliomielitic de tip 3 a fost eradicat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi că poliovirusul de tip 3, cu tulpină sălbatică a fost eradicat, salutând realizarea ca pe „un succes istoric pentru omenire”, care înseamnă și că o singură tulpină a virusului mai este în circulaţie.

Particule poluante din aer, găsite în placenta umană

Particulele poluante din aer se depun chiar și în placentă. În cadrul unui nou studiu la care au participat mame din Londra cercetătorii au observat existenţa particulelor poluante în placentele tuturor mamelor participante. În plus, oamenii de știinţă declară că este foarte posibil ca particulele să poată fi prezente și în fetuși.

Succes de 100% al unui vaccin împotriva cancerului de piele

Cercetătorii au testat pe șoareci un nou vaccin experimental împotriva cancerului de piele, iar rezultatele au arătat o rată de succes de 100%.

Bolile cu transmitere sexuală, în creștere pentru al patrulea an consecutiv

Numărul cazurilor de boli cu transmitere sexuală (BTS), sifilis, gonoree, chlamydia, a crescut în Statele Unite pentru al patrulea an consecutiv, ajungând la 2,29 de milioane anul trecut, ceea ce înseamnă o creștere la aproape 10% din populaţie, a informat Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), din SUA.

Transsexualitatea nu mai este considerată o tulburare mintală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat săptămâna trecută că tulburarea de identitate de sex sau „incongruenţa de sex”, termenul adoptat de organizaţie pentru desemnarea persoanelor a căror identitate de sex este diferită de sexul care le-a fost atribuit la naștere, a fost mutată, în cadrul Clasamentului Internaţional al Maladiilor (CIM), din capitolul tulburărilor psihice într-un nou...

O revoluţie care nu mai poate aștepta – obiceiurile alimentare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, braţul Organizaţiei Naţiunilor Unite care se preocupă cu starea de sănătate pe glob de 60 de ani, tocmai a declarat război celui mai periculos tip de grăsimi alimentare – grăsimile trans artificiale. Miza? Să salveze 500.000 de vieţi anual.

Războiul OMS cu grăsimile trans

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a prezentat ieri o strategie de eliminare a grăsimilor trans până în anul 2023, ce ar avea ca scop prevenirea a 500.000 de decese anual, cauzate de afecţiuni cardiovasculare.

Este zahărul cel mai periculos drog?

Zahărul. Aproape oricine i-a simţit gustul cu mult înainte de a putea memora senzaţia de satisfacţie care electrizează cu delicateţe corpul, începând cu o zonă modestă din spatele gurii.

Fumatul, în trend descendent la nivel global

Un tratat internaţional intrat în vigoare în 2005 a contribuit la reducerea ratei fumatului cu 2,5% la nivel global în 10 ani, a anunţat o echipă de oameni de știinţă. Totuși, rezultatele sunt încă nesatisfăcătoare, în condiţiile în care prin sporirea efortului de elaborare de politici pentru combaterea produselor din tutun cu potenţial letal ar...

Frica și bolile pe care nu le vom avea niciodată

Fără să conștientizăm, apelăm de multe ori la presă ca la un profesor care ne predă realitatea. În domeniul sănătăţii tratăm știrile aproape ca pe niște veritabile consultaţii. Însă dacă lecţia care ni se predă e greșită și dacă ajungem să ne asumăm un diagnostic care, de fapt, nu ne aparţine?

Ce ar trebui să înveţe România de la Finlanda pentru a deveni o ţară „fără tutun”

Fumător? Un sfert dintre români răspund cu „da” și tot un sfert spun că au încercat să se lase în ultimul an. Un program public ambiţios urmărește ca, în 2035, în România să trăiască deja prima generaţie fără tutun.

Virusul Zika „are un potenţial pandemic exploziv”

Mai mulţi oameni de știinţă americani au înaintat un apel către Organizaţia Mondială a Sănătăţii în care solicită acţiuni urgente de combatere a virusului Zika, despre care spun că are „un potenţial pandemic exploziv”, informează BBC.

Zahărul, mai de temut decât sarea

Zahărul este mai periculos decât sarea pentru sănătatea inimii, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani. Se pare că nivelul ridicat al zahărului în sânge afectează o zonă din creier care determină creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale.

Bolile de inimă ar putea deveni istorie

Experţii de la Universitatea Johns Hopkins lucrează la dezvoltarea unui medicament ce ar putea conduce la eradicarea afecţiunilor cardiovasculare, în special a celor provocate de ateroscleroză prin depunerea excesivă de colesterol și grăsime pe pereţii arterelor.

Ce ar trebui să știi despre cancer

Poate una dintre cele mai de temut boli cu care se confruntă omenirea este cancerul, care ucide în fiecare an peste 8 milioane de oameni, potrivit datelor din 2012 ale OMS. În acest context, informaţiile despre factorii de risc ce pot declanșa boala, modalităţile de detectare și tratamentele disponibile devin cruciale pentru protejarea sănătăţii în...

OMS schimbă cantitatea de zahăr recomandată

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat în repetate rânduri asupra efectelor nocive ale zahărului, dar în urma unor noi cercetări, cantitatea de zahăr recomandată anterior ar putea fi redusă la jumătate. 

OMS vrea să vaccineze 20 de milioane de copii împotriva poliomielitei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că va depune un efort pentru ca 20 de milioane de copii din Siria și ţările vecine să fie vaccinaţi împotriva poliomielitei, boală infecţioasă care a reapărut din cauza războiului civil.

OMS vrea interzicerea totală a publicităţii pentru ţigări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un nou apel pentru interzicerea completă a publicităţii şi promovării produselor din tutun, în perspectiva apropierii Zilei Mondiale Anti Fumat din 31 mai, notează Agerpres.

OMS: Cum ne afectează poluarea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că 89% dintre europeni trăiesc într-un mediu în care nivelul de poluare este extrem de ridicat, ceea ce duce la consecinţe serioase.

Fiica unei supravieţuitoare de la Auschwitz: OMS e ca Hitler

Fiica unei supravieţuitoare de la Auschwitz a trimis o srisoare deschisă către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în care acuză organizaţia că promovează uciderea copiilor nenăscuţi, în ghidul pentru „avorturi sigure".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică un manual pentru avorturi

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat a doua ediţie a ghidului „Avorturi sigure", în care detaliază cele mai eficiente şi sigure metode pentru a face avort, la diferite stadii de dezvoltare a sarcinii.