Întâlnirea cu Iisus, condiţia pentru a fi cu adevărat tu însuţi

Atunci când Îl găsim pe Iisus, descoperim direcţia în care trebuie să mergem și priorităţile pe care trebuie să le avem. De fapt, a-L întâlni pe El înseamnă că avem șansa de a deveni cine am fost meniţi să fim.

O viaţă nouă | Drumul lui Nicodim cu Dumnezeu

Viaţa adevărată începe cu o renaștere spirituală și continuă cu o predare totală, constantă a vieţii noastre în mâna lui Dumnezeu.

Vei avea prieteni în cer?

Dorinţa de a avea prieteni joacă un rol important în parabola ispravnicului necinstit (Luca 16:1-10), angajat de un om bogat pentru a avea grijă de vastele lui proprietăţi.

Cum (și de ce) să îţi încurajezi pastorul

După 25 de ani de slujire, în care nu s-a gândit nici măcar o dată să renunţe, pastorul Tim Kuperus mărturisește că ultimii trei ani au fost îndeajuns de dificili pentru el încât să se gândească la posibilitatea de a alege un alt drum.

De la tragedie la triumf | Viaţa plină de inspiraţie a lui Irene Gleeson

La vârsta de mijloc, mulţi oameni își propun să încetinească, pentru a petrece mai mult timp cu copiii și nepoţii lor. Ireene Gleeson a făcut exact invers: și-a vândut casa de pe plajă și toate bunurile, și-a luat rămas bun de la familie și s-a mutat într-una dintre cele mai periculoase regiuni ale lumii.

Privind pierderile în ochi – lecţiile predate de dezastrele vieţii

În urma dezastrului provocat de uraganul Harvey, Max Lucado a rezumat într-un articol lecţiile spirituale pe care le putem desprinde dintr-un eveniment pe care știrile l-au numit „un potop care se întâmplă o dată la 1.000 de ani”. Harvey a fost urmat de alte uragane intimidante, Irma și Maria, iar discuţiile pe marginea acestor dezastre...

Vestea bună a marginalizării religiei

O decizie administrativă a unei universităţi catolice din Statele Unite este un studiu de caz foarte relevant pentru a înţelege unul dintre cele mai actuale motive pentru care bisericile creștine eșuează în serviciul pe care îl aduc credincioșilor nepracticanţi din jurul lor.

Tânărul care ne-a adus oglinda

În cazul popularului conflict dintre biserică și tineri, nu e posibilă decât o singură concluzie. Nu e greu de aflat ce ne lipsește. E greu de acceptat. Și de-o parte, și de cealaltă.

Salvarea de la capătul suliţei

Sunt oameni care impresionează prin felul în care pun viaţa altora mai presus de a lor. Ca misionarii care s-au lăsat uciși pentru salvarea unor sălbatici.

„Viaţa pe care o trăiesc acum” | Crucea, ușa spre o viaţă nouă

Viaţa creștină nu începe cu nașterea, ci cu moartea. Până când eul nu este răstignit, nu poate exista niciun început.

Maica Tereza | O măicuţă măruntă cu idealuri înalte

Maica Tereza a refuzat comoditatea și liniștea atât de dorite și căutate azi pentru că a văzut nevoile oamenilor simpli și, fără să vrea, a stârnit o revoluţie a dragostei.

Soldaţii lui Christos pe frontul lumii

Armata Salvării oferă ajutor, hrană şi adăpost orfanilor, vârstnicilor, persoanelor cu handicap, foştilor deţinuţi, dependenţilor de droguri şi nu numai.

Un predicator neobișnuit

Abordarea evanghelistică a lui Finney era profund înrădăcinată în teologia sa. El susţinea că omul are o natură total decăzută și că este salvat prin har, doar prin credinţă.

Norma Nashed | Sărăcia a transformat-o în mamă pentru mii de copii

Norma Nashed conduce de mai bine de două decenii organizaţia „Restore a Child”, care ajută 4 000 de copii din zece ţări ale Africii.

Hudson Taylor | Când munţii se dau la o parte

Hudson Taylor a întreprins unsprezece călătorii între Europa și China, iar misiunea sa a prosperat, având una dintre cele mai complexe viziuni de evanghelizare.

„Transformă-ţi povestea în povestea Lui” | Mărturia creștină și eficienţa ei

Într-o cultură care apreciază povestea, oamenii sunt mai deschiși la mărturia creștină decât la alte forme de dialog religios. Pe de altă parte, împărtășirea poveștii convertirii ar putea consolida curajul creștinilor care ocolesc conversaţiile spirituale și care nu sunt deloc o excepţie – 42% dintre creștini cred că „este înfricoșător să împărtășești unui necredincios [informaţii...

Jim Elliot | Pe malul unui râu unde nimeni nu a mai fost

Jim Elliot avea 25 de ani când se îndrepta spre Ecuador, ca rezultat al răspunsului pe care îl căutase la Dumnezeu cu privire la viitorul său.

Documentarul „Dincolo de povara dovezii”. Suntem făcuţi să credem?

În secolele care au trecut de când știinţa și-a obţinut autonomia de sub tutela religiei, purtători de cuvânt din ambele tabere s-au deprins să se privească cu suspiciune, să se ignore reciproc și să se adreseze propriilor adepţi predicându-le împotriva „celorlalţi.” Părea că sunt puţine speranţe ca oamenii de știinţă și oamenii credinţei să se...

Ajutorul celor neajutoraţi

Câteodată viaţa ne pune în faţa unor schimbări radicale. Pe Narayanan Krishnan un astfel de moment l-a determinat să vină în ajutorul celor neajutoraţi.

Doctorul lumii uitate

Doctorul Roland Hermann știe ce vrea să facă cu viaţa sa. Aceasta este cheia care explică cel mai bine răspunsurile sale tranșante, determinate, dar relaxate și simple. Medicul stomatolog de 33 de ani, din Mediaș, continuă de ani buni să călătorească în locuri uitate de lume pentru a îngriji sute și mii de bolnavi neajutoraţi.

Drumul către cer trece pe la aproapele

Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A căzut între nişte tâlhari, care l-au dezbrăcat, l-au jefuit de tot, l-au bătut zdravăn, au plecat şi l-au lăsat aproape mort. Din întâmplare, se cobora pe acelaşi drum un preot; şi, când a văzut pe omul acesta, a trecut înainte pe alături. Un levit trecea şi...