Poligamia, populară printre creștinii din Kenya

Sunt 5 ani de când autorităţile din Kenya au legalizat poligamia, iar numărul creștinilor care optează pentru această variantă este în creștere, în ciuda dezaprobării din partea bisericilor creștine. În prezent, mai bine de 1,5 milioane de kenyeni se află într-o căsătorie poligamă.

Kenya legalizează poligamia

Președintele kenyan, Uhuru Kenyatta, a legalizat săptămâna aceasta poligamia în ţara sa. Decizia a stârnit reacţii negative mai ales în rândul organizaţiilor feministe, dar nu din motivul la care ne-am aștepta.

Victoria activiştilor gay le dă speranţe militanţilor pro-poligamie

Decizia de miercuri a Curţii Supreme în favoarea căsătoriilor gay a fost întâmpinată cu mare entuziasm de activiștii poligamiei din SUA, care văd în victoria activiștilor gay un pas crucial către o acceptare inevitabilă a poligamiei.

După căsătoriile gay, urmează pledoaria pentru poligamie?

Cu toate că dezbaterea privind căsătoria între persoane de acelaşi sex este încă aprinsă, atacul asupra căsătoriei tradiţionale este abia la început. Jillian Keenan, o scriitoare feministă, propune ca următoarul bastion de cucerit să fie poligamia.

Un grup din Noua Zeelandă vrea legalizarea „căsătoriei de grup”

La doar o săptămână după ce Noua Zeelandă a legalizat căsătoriile gay, un grup de promovare a căsătoriilor poligame și-a exprimat intenţia de a milita pentru legalizarea acestui tip de uniune civilă.

Poligamia şi homosexualitatea, promovate în şcolile din Canada

Mai multe postere care promovează „dragostea fără gen" au împânzit şcolile din Toronto (Canada), încurajând elevii să accepte sau să tolereze diferite orientări sexuale, inclusiv homosexualitatea şi poligamia.

Brazilia: Prima căsătorie între 3 parteneri stârneşte revoltă

O căsătorie civilă între trei persoane (un bărbat şi două femei), ce a avut loc în urmă cu trei luni, dar care a fost făcută publică ieri, a stârnit controverse în Brazilia, relatează Christian Post.

Canada judecă legalitatea căsătoriilor poligame

Canada pare pregătită pentru un pas mai departe după ce, în 2005, a recunoscut căsătoriile între două persoane de același sex. Progresismul canadian a deschis frontul pentru abrogarea legilor împotriva bigamiei și poligamiei.

Canada dispută legea antipoligamie

Canada ar putea deveni prima ţară occidentală care ar permite căsătoriile poligame. Asta doar dacă legea împotriva poligamiei, aflată în prezent în vigoare în ţară, va fi declarată neconstituţională.

Soţiile şi copiii din familii poligame sunt nefericiţi

Soţiile şi copiii din familiile poligame din Malaezia se opun acestei practici deoarece bărbaţii par să nu dedice suficient timp şi bani pentru a satisface cerinţele tuturor nevestelor şi copiilor din familie, arată cel mai mare studiu local privind efectele poligamiei, citat de AP.