Agenda LGBT pune la încercare libertatea de exprimare

Universitatea Cornell, din New York, Statele Unite, a retras invitaţia pe care i-o făcuse lui Jannique Stewart, o activistă pro-viaţă din cadrul Institutului Life Training, de a participa la o dezbatere despre avort, după ce s-a aflat că aceasta susţine definiţia biblică a căsătoriei. Din păcate, acesta este doar ultimul exemplu care evidenţiază alunecarea mediului...

Profesor concediat pentru folosirea unui pronume neagreat de un student transgender

„Nu voi folosi pronumele de sex masculin pentru un student de sex feminin care se identifică acum ca bărbat”, a declarat Peter Vlaming, un profesor de la Liceul West Point (SUA). Ca urmare a deciziei sale, conducerea școlii l-a trimis în concediu administrativ și a avertizat că rezilierea contractului este următorul pas în caz de...

Sondaj: Campaniile pro-libertate religioasă schimbă semnificativ opiniile americanilor

La scurt timp după ce Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a incriminat refuzul unor cofetari de a oferi servicii cuplurilor gay și lesbiene, americanii se arată mai împărţiţi decât în trecut cu privire la refuzurile bazate pe motive religioase, din domeniul serviciilor.

„Supergirl” lansează primul supererou transgender din istoria televiziunii

Comunitatea internaţională LGBTQ marchează luna octombrie în calendar ca fiind data la care un serial TV le va prezenta fanilor primul personaj supererou transgender din istoria televiziunii.

Peste 40 de școli britanice au interzis purtarea fustelor

Cel puţin 40 de instituţii de învăţământ din Anglia au interzis purtarea fustelor, într-o încercare de „neutralizare” a îmbrăcăminţii pentru a promova decenţa, a elimina stereotipurile de sex sau pentru a ajuta elevii transgender să se simtă incluși. Această statistică a fost publicată recent de The Sunday Times și preluată predominant de tabloide, însă informaţii...

Un ONG creștin deschide un adăpost pentru adolescenţii LGBTQ

O organizaţie caritabilă creștină din Statele Unite va deschide un adăpost de noapte pentru adolescenţii LGBTQ rămași fără casă.

Lucrurile despre care nu vorbim, dar pentru care ne urâm

Muzeul Ţăranului Român a fost din nou scena unei ciocniri ideologice care a demonstrat că, în lipsa dialogului real, societatea nu poate spera decât, cel mult, la polarizarea opiniilor, indiferent care ar fi miza. Și de data aceasta, mărul discordiei a fost difuzarea unor filme cu tematică gay. Iar tevatura creată în jurul acesteia a...

Metroul din Londra optează pentru neutralitatea sexului

În Londra, expresia „doamnelor și domnilor” va fi eliminată din anunţurile de la metrou, în încercarea de a le face neutre din punctul de vedere al sexului.

Biserica Angliei le urează bun venit persoanelor transsexuale

Sinodul General al Bisericii Anglicane a votat în favoarea „acceptării persoanelor transsexuale”, luând în considerare pregătirea unei ceremonii bisericeşti pentru a „marca tranziţia unei persoane la un anumit sex”.

Biserica Adventistă și fenomenul transsexualităţii

Pe 11 aprilie 2017, Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste la nivel mondial a votat o declaraţie legată de subiectul transsexualităţii. Este prima declaraţie pe această temă adoptată de forul de conducere al Bisericii Adventiste, dar nu și singura în rândul comunităţilor protestante.

Medici sfătuiţi să renunţe la sintagma „femei însărcinate”

Societatea Medicală Britanică le-a cerut medicilor să nu se mai refere la viitoarele mame cu sintagma „femei însărcinate”. În locul acesteia este propusă expresia „persoane însărcinate”.

Acceptă transsexualii să fie respectaţi, dar și criticaţi?

Dacă e vorba de polemică, religie și minorităţi sexuale, atunci e clar că la mijloc undeva trebuie să fi picat și papa Francisc, luat de fiecare dată ori în colimatorul creștinilor conservatori, ori în cel al activiștilor pentru drepturile minorităţilor sexuale. De data aceasta, criticile au venit și din partea unor lideri religioși care susţin...

Criza identităţii sexuale: Ce spune presa nu e ce spun studiile

Întrebări legate de sexul moștenit la naștere și de sexualitate au început să fie răspunse de anumite persoane de notorietate, care își expun experienţele și opiniile personale în presă, cu scopul de a avansa o societate mai tolerantă, mai liberală, mai modernă. La fel ca în politică, se observă cum publicul se informează tot mai...

Să îmi schimb sau nu sexul?

De când cu transformarea fastuoasă a lui Bruce Jenner în Caitlyn Jenner, opinia publică trebuie să se aștepte la ridicarea unei mișcări sociale determinate să pună la îndoială și să schimbe credinţele noastre „profund culturale”, pentru a promova agenda transsexualilor, după aceeași reţetă după care au promovat-o pe cea a homosexualilor.

India recunoaște al treilea gen: transsexualii

Curtea Supremă din India a luat decizia de a recunoaște existenţa unei noi categorii de sex, genul al treilea, pentru persoanele transsexuale, scrie The Guardian.

Curtea Supremă din Australia recunoaște „genul X”

Curtea Supremă din Australia a luat decizia istorică de a recunoaște existenţa unui al treilea gen sexual, cel „nespecific" sau „X", care nu este nici masculin, nici feminin.

O televiziune pentru copii lansează un serial cu un super-erou transsexual

Canalul de televiziune pentru copii The Hub lansează o serie de desene animate al cărei personaj principal este transsexual.

Femeile transsexuale sunt de 50 de ori mai vulnerabile la HIV

Un studiu recent, realizat în 15 ţări, a scos la iveală faptul că femeile transsexuale sunt de 50 de ori mai predispuse la infectarea cu HIV în raport cu restul populaţiei, scrie Christian Post.

Transsexualul: un nou model predat în şcoli?

Mai multe şcoli şi grădiniţe din Marea Britanie au primit laude din partea inspectorilor şcolari pentru încurajarea copiilor să nu ţină cont de normele de gen. Copii de patru ani sunt etichetaţi de către educatori drept transsexuali dacă îşi exprimă preferinţa pentru activităţile sexului opus.

Polonezii au ales primul deputat transsexual

Parlamentul polonez a ales primul deputat transsexual din istoria sa. Anna Grodzka, informează coditianul Warsaw Business Journal.

BBC: Povestea băiatului care a fost crescut fetiţă

Un experiment de transsexualism, declarat un succes în lumea medicală, a sfârșit tragic. Jurnalistul John Colapinto, de la New York Times a descoperit povestea unui băiat care, ca urmare a unui accident, a fost educat de părinţii lui ca fată.