De la religia lipsei la lipsa religiei

Un grup de atei din Sacramento, California, a pregătit pentru perioada Crăciunului 55 de panouri publicitare care afișează imagini cu localnici și sloganuri precum „Bun fără Dumnezeu“ (Good without God), „Să fac binele este religia mea“ (Doing good is my religion), ori „Crede în tine însuţi“ (Believe in yourself).

Richard Dawkins, împotriva iniţiativelor creștine în Anglia

Celebrul ateu Richard Dawkins s-a exprimat împotriva ideii poliţiei britanice de a delega o persoană care să ţină legătura cu comunităţile religioase, punând la îndoială faptul că aceste comunităţi „merită" un ofiţer special de legătură.

„Rottweiler-ul lui Darwin”, cel mai mare intelectual al lumii?

„Dacă Dawkins este într-adevăr cel mai bun produs al nostru, durata de viaţă a minţii este într-o stare precară", a afirmat un jurnalist american, cu referinţă către cel etichetat de BBC drept „Rottweiler-ul lui Darwin". Ofensiva umanistului britanic nu este îndreptată doar împotriva existenţei lui Dumnezeu, ci mărește miza: religia trebuie sa dispară! În ciuda atitudinii...

Richard Dawkins: Bebeluşii nenăscuţi sunt „mai puţin umani” decât porcii adulţi

Profesorul ateu Richard Dawkins a provocat o adevărată furtună de comentarii pe contul său de Twitter, după ce a sugerat că bebeluşii nenăscuţi sunt „mai puţin umani" decât porcii adulţi.

„The Simpsons”, cu Richard Dawkins în rolul diavolului

Ateul Richard Dawkins a apărut duminica aceasta în ipostaza de diavol în serialul de desene animate The Simpsons, scrie Christian Post.

Dawkins a pierdut dezbaterea cu fostul lider al anglicanilor

Ateul britanic Richard Dawkins a pierdut dezbaterea avută cu Rowan Williams, fostul lider al Bisericii Anglicane, acesta nereuşind să convingă studenţii prezenţi la Cambridge Union Society că religia nu mai are loc în societatea contemporană.

Pastor: cartea lui Richard Dawkins i-a întors pe oameni la Dumnezeu

Unul dintre teologii de top din Scoţia a declarat pentru Christian Post că volumul profesorului ateu Richard Dawkins, The God Delusion, a trasat o nouă cale prin care Biserica să împărtăşească mesajul despre Dumnezeu, deoarece a provocat milioane de oameni din toată lumea să participe la dezbaterea despre Dumnezeu şi Biblie.

Ateul Richard Dawkins sprijină răspândirea Bibliei în şcoli

Ateul de renume mondial Richard Dawkins sprijină misiunea Departamentului pentru Educaţie a Angliei, de a se asigura că fiecare şcoală publică din ţară are o copie a traducerii din 1611 a Bibliei King James.

Richard Dawkins către manifestanţii atei: „Fiţi dispreţuitori cu religia"

Peste 10.000 de atei şi agnostici au participat sâmbătă în Washington la „Marşul raţiunii", cel mai mare marş din istorie al „celei mai mari religii din lume - cei care nu cred".

Richard Dawkins nu este 100% sigur că Dumnezeu nu există

Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, şi faimosul evoluţionist Richard Dawkins au participat joi la o dezbatere publică pe tema naturii şi a originii omului, găzduită de Universitatea Oxford.  

Dawkins refuză o dezbatere cu apologetul Craig

Ateul britanic Richard Dawkins a refuzat să aibă o dezbatere publică cu apologetul creștin William Craig, acesta din urmă urmând să desfășoare în Marea Britanie un turneu intitulat „Credinţă rezonabilă".