Soluţii pentru a prelungi viaţa vestimentaţiei și a planetei

„Când cumperi la mâna a doua, dai o viaţă nouă unui articol vechi (…) Îmi cumpăr mulţi pantofi la mâna a doua. Când par obosiţi, îi duc la cizmar și mă asigur că vom avea o viaţă lungă și fericită împreună”, scrie Kathryn Kellogg pe blogul ei, destinat celor care se gândesc să adopte un...

Burberry revizuiește politica de ardere a lucrurilor care rămân pe stoc

Cu doar două luni în urmă, opinia publică a fost scandalizată de rapoartele conform cărora casa de modă de lux Burberry își distruge propriile produse rămase nevândute, pentru a nu devaloriza brandul prin scoaterea lor la reduceri. În urma scandalului iscat, reprezentanţii companiei au anunţat că vor pune punct acestei practici imediat.

Povestea stiliștilor cu haine de mii de euro, dar fără bani de chirie

„Moda este un sinonim pentru exploatare”, scria Tansy Hoskins, într-o carte care dezavua ideea modei în sine, din cauza costurilor ei exorbitante, de la oprimarea mediului la cea a muncitorilor.

Culmea modei: Haine aruncate în foc ca să nu își piardă valoarea

Industria modei trăiește astăzi într-un paradox – casele de modă de lux, și nu numai, își distrug propriile produse, rămase nevândute, în loc să le scoată la reduceri, ceea ce ar însemna în ochii lor devalorizarea brandului. În același timp, în ţări precum România oierii își pun lâna pe foc pentru că nimeni nu o...

Stella McCartney – „Numai 1% din haine sunt reciclate”

Mai puţin de 1% din materialele folosite în fabricarea hainelor ajung să fie refolosite și în fiecare secundă în lume se aruncă la gunoi câte un camion de haine. În același timp, numărul mediu de purtări al unui articol vestimentar a scăzut cu 36% în 15 ani, se arată într-un studiu realizat de Fundaţia Ellen...

Complicata artă a traiului simplu

Unii îi spun „artă”. Nu pentru că ar implica vreo activitate artistică, ci pentru că este ceva greu de făcut, ceva „rezervat pentru cei puţini”. Alţii îi spun simplu „minimalism”.

Ce caută Iisus la El acasă?

O rochie neagră, un ruj roșu aprins și un anumit tatuaj pe mână. Doar de aceste trei lucruri aș fi avut nevoie pentru a participa la petrecerea de lansare a cosmeticelor Kat Von D, care a avut loc acum câteva zile în Biserica Anglicană din București.

Parada minciunilor despre fast-fashion

Ce au în comun Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka și Stradivarius?

Fashion victim – Preţul pe care îl plătești ca să fii la modă

Când îţi găsești, în cele din urmă, perechea perfectă de pantofi, pantalonii în nuanţa preferată sau geanta de mărimea potrivită, tot ce mai contează e ca obiectul să treacă „testul” preţului înscris pe etichetă. Ceea ce e trecut însă cu vederea adesea este că cel mai important cost al noilor achiziţii nu este cel...

Povestea tinerei cu dizabilităţi care a sfidat idealurile frumuseţii

Dr. Danielle Sheypuk se află în scaunul cu rotile de la vârsta de doi ani. Însă handicapul nu i-a alterat puternica ambiţie. Pe lângă faptul că dr. Sheypuk este psiholog, militant pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi și comentator media, ea a rupt baremele frumuseţii, devenind primul model din istorie care a „pășit" pe podiumul de...

Un fost model lansează haine cu versete biblice

Kylie Bisutti, fost model pentru Victoria's secret, a lansat o linie vestimentară care urmăreşte să aducă Cuvântul lui Dumnezeu înapoi în şcolile publice. Creaţiile ei sunt pantaloni, bluze şi accesorii imprimate cu versete biblice.

O nouă modă în Coreea de Sud: alinierea chirurgicală a maxilarelor

Date de la Asociaţia Internaţională a Chirurgilor Plasticieni arată că în Coreea de Sud se fac cele mai multe proceduri din lume. Ultima operaţie la modă este realinierea maxilarelor.

Fosta înotătoare Casey Legler, „bărbatul perfect”

Între toate scandalurile şi criticile cu care se confruntă industria modei, fie că vorbim despre promovarea unor modele prea slabe sau imagini care stimulează sexualixarea precoce, a mai apărut unul. Fosta înotătoare, Casey Lgler, este prima femeie care a semnat un contract cu agenţia de modele Ford ca manechin bărbat.

Modelul Cameron Russell despre faţa nemachiată a industriei fashion

„A spune că vrei să te faci model când vei creşte, e ca şi cum ai spune că vrei să câştigi la loterie când te faci mare. E în afara controlului tău, şi e ceva grozav - dar nu e o carieră pe care să o construieşti." Cuvintele îi aparţi lui Cameron Russell, un model...

Video: Revista musulmană cu vânzări mai mari decât Vogue

Face cu brio concurenţă rivalelor Elle şi Marie Clare. Ba chiar se vinde mai bine decât revista Vogue, deşi filosofia din spatele ei se prezintă ca fiind total diferită.

O campanie foloseşte moda pentru a-i aduce pe tineri la Biblie

Societatea Biblică din Marea Britanie a iniţiat o campanie naţională prin care invită studenţii de la facultăţile de design să creeze haine care descriu simbolic personaje biblice.

Studiu: moda aduce 30 mld. dolari PIB-ului din M. Britanie

Industria modei din Marea Britanie are o contribuţie directă de 30 de miliarde de dolari la produsul intern brut al ţării, arată un studiu dat publicităii de British Fashion Council, în ajunul Săptămânii Modei, de la Londra.

Pierce-ul în limbă, un pericol pentru dinţi

Persoanele care au pierce-uri în limbă riscă să îşi deterioreze dinţii. E rezultatul unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Buffalo, din SUA, care au observat că numeroase persoane care au recurs la această formă de înfrumuseţare au necesitat, la scurt timp, tratamente ortodontice sau chiar intervenţii chirurgicale reparatoare.

Lideri creştini atrag atenţia asupra spiritualităţii la modă

„A fi spiritual este la modă", afirmă Dr. Jonathan Lamb, conducătorul organizaţiei Langham Partnership International, citat de Christian Post. Dr. Lamb confirmă însă că, în ciuda faptului că foarte mulţi oameni sunt fericiţi să se declare spirituali, în lumea noastră vedem mai degrabă „o spiritualitate confuză". Afirmaţia a fost făcută la convenţia biblică Keswick din...