Sclavii moderni nu lucrează în corporaţii

Sclavia nu a dispărut în negura istoriei, ci are o incidenţă deconcertantă pentru secolul în care trăim – 40,3 milioane de sclavi la nivel global, 71% dintre aceștia fiind femei, potrivit Indexului Global al Sclaviei 2018, realizat de organizaţia pentru drepturile omului Walk Free Foundation.

Esenţiale azi, 19 septembrie

România are cea mai mare rată a inflaţiei din UE

Povestea soţiei unui militar american, deportată după 18 ani de ședere ilegală

Când Alejandra Suarez și-a făcut bagajul, a pus în el 18 ani de vis american și 2 ani de confuzie și resentimente. Femeia de origine mexicană este doar una dintre zecile de mii care așteaptă deportarea ca urmare a înăspririi politicii privind imigraţia, sub administraţia Trump.

Valul populismului scufundă libertatea presei

Trei rapoarte recente realizate de organizaţii nonguvernamentale diferite, cu metodologii de calcul diferite, converg asupra aceleiași concluzii: pe măsură ce democraţiile se erodează și populiștii apar din nou pe listele electorale ca opţiuni credibile pentru guvernare, libertatea presei este pusă serios în pericol. Iar când se întâmplă asta, istoria arată că nu mai durează mult...

În numele lui Assad: Orori într-o închisoare siriană secretă

Amnesty International acuză guvernul sirian de crime în masă. Mii de deţinuţi ar fi fost chinuiţi și spânzuraţi în campanii sistematice de tortură, într-o închisoare de lângă Damasc.

Care sunt și cum arată ţările care găzduiesc jumătate dintre refugiaţii lumii

Zece ţări, reprezentând mai puţin de 2,5% din PIB-ul mondial, găzduiesc jumătate dintre refugiaţii din lume, arată un raport Amnesty International, care denunţă „egoismul ţărilor bogate”.

Să nu uităm de violenţă!

Există ţări în lumea asta în care oamenii trăiesc în niște condiţii de viaţă atât de înalte și într-un mediu atât de civilizat, încât ar putea să uite că în multe alte locuri lumea e încă o junglă. Este și cazul Elveţiei, unde Amnesty International a demarat o campanie atât de surprinzătoare, încât cu greu...

Amnesty Int.: Guvernele au ignorat cererile străzii, în 2011

Guvernele care au promis cu vehemenţă că vor sprijini reformele pro-democraţie cerute de protestatarii Primăverii Arabe din 2011 nu au reușit să se ţină de cuvânt, denunţă organizaţia Amnesty International, în raportul său anual asupra situaţiei drepturilor omului în lume, în 2012, analizată pe baza datelor și a faptelor din 2011.

Amnesty Int. condamnă România pentru evacuările forţate ale romilor

România trebuie să astupe găurile legislative care afectează dramatic cele mai marginalizate grupuri ale ţării, a reclamat Amnesty International, într-un briefing publicat pe 4 mai.

Amnesty cere protejarea grupării Ahmadiyya

Amnesty International a cerut guvernului indonezian să repete angajamentul că va proteja dreptul la libertate religioasă în contextul în care unele grupări musulmane radicale cer scoaterea unei minorităţi religioase în afara cadrului legal.