Un băiat de 13 ani a mers 23 de kilometri pe jos pentru a cere ajutor după...

Un băiat în vârstă de 13 ani, care a supravieţuit atacului condus de mai mulţi membri ai unui cartel de droguri din Mexic asupra unui convoi de mormoni americani, a ascuns șase fraţi în tufișuri înainte de a parcurge 23 km pentru a primi ajutor, a spus familia sa.

Biserica Mormonă și-a sfătuit femeile să ia o pauză de la reţelele online

Liderul Bisericii Mormone le-a sugerat enoriașelor să ia o pauză de la social media, ca un post de 10 zile, iar reacţiile femeilor vizate au fost împărţite. Presa internaţională a privit contrariată la situaţia creată.

Mormonii își schimbă numele, din nou

„Pocăiţii” și „sectanţii” sunt, pentru neoprotestanţii din România, ceea ce este cuvântul „mormonii” pentru membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zile din Urmă. O poreclă. Doar că, spre deosebire de neoprotestanţii din România, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă au adoptat porecla aceasta, folosind-o chiar în documente oficiale,...

Un fost mormon acuză biserica de înșelătorie în scopuri financiare

Ar putea părea o glumă, însă nu este. Un fost mormon l-a dat în judecată pe președintele Bisericii Sfinţilor din Zilele din Urmă, acuzându-l de înșelătorie religioasă în scopul obţinerii de avantaje financiare. Greu de crezut, un judecător a admis procesul, care va avea prima înfăţișare luna viitoare.

Cum arată o zi de lucru din viaţa a două misionare mormone

Sora Moody și sora Ray au acceptat să dezvăluie jurnaliștilor de la Religion News cum arată o zi obișnuită din viaţa lor și cum își îndeplinesc acestea misiunea de a populariza mesajele religioase din ușă în ușă.

Prietenii nereligioși nu au voie să participe la nunţile cuplurilor mormone

Lucrul acesta i-ar putea surprinde pe cititorii români, însă el este adesea o surpriză și pentru americani. Prietenii nereligioși ai cuplurilor mormone nu au voie să participe la ceremonia religioasă de nuntă, relatează Slate.com.

7 informaţii pe care nu le știai despre misionarii mormoni

Numărul mondial al misionarilor mormoni a ajuns la un maxim istoric: 75.000, a anunţat The Salt Lake Tribune. Pentru românul obișnuit, perechile de misionari care străbat orașele îmbrăcaţi în uniformă cu ecuson rămân însă în continuare înconjurate de o aură de mister.

Apostol mormon: „capcana toleranţei riscă să ne înghită”

Doar pentru că un stat își schimbă legile, „tolerând fapte legalizate de imoralitate", nu face ca faptele respective să fie mai puţin dăunătoare la nivel spiritual, a afirmat sâmbătă apostolul mormon Boyd K. Packer în cadrul celei de-a 183-a Conferinţe Generale Anuale a Bisericii Sfinţilor din Zilele de pe Urmă, citat de Religion News.

Mormonii, cei mai credincioşi americani

Statele Unite ale Americii rămân o ţară predominant creştină, în care mormonii sunt cei mai credincioşi americani, potrivit unui sondaj de opinie efectuat de Gallup şi publicat luni.

Mormonii, „cea mai mare biserică" din următorul secol

Biserica lui Iisus Christos a Sfinţilor din Zilele din Urmă (Biserica Mormonă) este pe care să devină biserica cea mai numeroasă din Statele Unite ale Americii şi din lume, în următorii 100 de ani.

Schimbări majore în Biserica Mormonă, după Conferinţa Generală

O schimbare adoptată sâmbătă în cadrul Conferinţei Generale a Bisericii lui Iisus Christos a Sfinţilor din Zilele din Urmă (Biserica Mormonă) este așteptată să aibă un impact major asupra acesteia. Liderii bisericii au decis să reducă la 18 ani vârsta minimă a credincioșilor (băieţi) care pot pleca în misiune, și la...

Au sau nu au mormonii voie să bea cola?

Poate pentru România întrebarea aceasta e lipsită de relevanţă în condiţiile în care autorităţile nu recunosc statutul de cult al mormonismului. Dar pentru Statele Unite chestiunea este una importantă, mai ales ca o urmare a faptului că unul dintre candidaţii la prezidenţiale, Mitt Romney, este mormon.

Video: Capela pentru mormonii care își caută jumătatea

Televiziunea publică americană, PBS, a transmis un reportaj despre o comunitate religioasă inedită. Capela Crystal City a Bisericii Mormone din Washington DC (SUA) are o trăsătură unică: toţi cei 800 de membri care o frecventează sunt necăsătoriţi. Pe lângă activităţile de închinare, mormonii participă la serviciile divine ale lăcașului și ...

Universităţile americane oferă tot mai multe studii despre mormoni

Publicaţia The New York Times notează un boom al studiilor referitoare la mormoni, în Statele Unite. „Cărţi referitoare la istoria mormonilor apar în cataloagele editurilor academice, în timp ce universităţi seculare adaugă cursuri şi programe de cercetare" legate de acest cult.

Premieră: Un templu Mormon îşi deschide porţile

Evenimentul are loc în cel de-al 137-lea templu mormon din lume, şi anume cel construit în Kansas, care este deschis publicului până pe 28 aprilie. Premiera constă în faptul că, până acum, nimeni care nu este de confesiune mormonă nu a avut acces într-un templu.

Sherlock Holmes, interzis din cauza remarcilor la mormonism

O școală din statul american Virginia a interzis studiul unei cărţi cu Sherlock Holmes, din cauza remarcilor la adresa mormonilor.

Proces împotriva legii care interzice poligamia

Un american dă în judecată statul Utah din pricina legii care interzice poligamia. Kody Brown, un „patriarh” mormon american, și familia sa, compusă din 4 neveste (foto) și 16 copii, s-au aflat în centrul unui serial TV de tip reality show, intitulat „Sister Wives”.

Misionarii mormoni predau lecţii de doctrină pe Internet

Internetul este mult mai eficient decât vizitele personale din uşă în uşă, când vine vorba de promovarea unui mesaj religios. Aceasta este opinia lui Scott Swofford, directorul de relaţii publice al Departamentului pentru Misiune al Bisericii Sfinţilor din Zilele din Urmă (cunoscute şi ca Biserica Mormonă). Statisticile prezentate de oficialul bisericii vin să susţină această...

Socializarea îţi măreşte speranţa de viaţă

Ce anume îţi prelungește mai mult viaţa, să nu fumezi, să nu bei sau să ai prieteni? Un studiu dat recent publicităţii ieri, citat de Reuters, indică faptul că „a nu avea relaţii sociale este echivalentul cu a fuma 15 ţigări pe zi".

Mormonii spun NU căsătoriilor gay

Liderii Bisericii lui Christos a Sfinţilor Zilelor de pe Urmă şi-au reînnoit poziţia declarată împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, într-o scrisoare trimisă membrilor din Argentina, unde guvernul dezbate problema legalizării căsătoriilor homosexuale, notează AP. „Căsătoria este doar între un bărbat şi o femeie", a declarat Thomas S. Monson, preşedintele mormonilor.