Adopţia şi căsătoria homosexualilor prin ochelarii CEDO

În urmă cu mai bine de un deceniu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului decidea că refuzul încuviinţării adopţiei unui copil minor de către partenera de viaţă a mamei acestuia nu constituie o discriminare în exerciţiul dreptului la viaţă privată și familială a persoanelor de același sex. A constituit aceasta o înfrângere răsunătoare pentru susţinătorii drepturilor...

Trump instaurează un Oficiu pentru Religie la Casa Albă

Președintele Donald Trump a marcat Ziua Naţională de Rugăciune de pe 3 mai semnând un ordin executiv pentru înfiinţarea în Casa Albă a unui Oficiu pentru Iniţiative și Oportunităţi Religioase, formalizând astfel legăturile administraţiei cu liderii religioși, în speţă evanghelici, cu care președintele se consultă de mai bine de un an de zile în cadrul...

Lucrurile despre care nu vorbim, dar pentru care ne urâm

Muzeul Ţăranului Român a fost din nou scena unei ciocniri ideologice care a demonstrat că, în lipsa dialogului real, societatea nu poate spera decât, cel mult, la polarizarea opiniilor, indiferent care ar fi miza. Și de data aceasta, mărul discordiei a fost difuzarea unor filme cu tematică gay. Iar tevatura creată în jurul acesteia a...

Comoara de la capătul curcubeului de opinii despre redefinirea familiei

Coaliţia pentru Familie a solicitat Senatului să organizeze și să patroneze, pe 25 aprilie, un seminar pe tema definirii familiei, având în vedere anvergura dezbaterii privind revizuirea Constituţiei, prin care aceasta ar urma să definească căsătoria ca uniune între un bărbat și o femeie.

Fără geamandură. Cine nu are repere, să nu-şi inventeze

Niciun alt lider de stat nu a militat vreodată pentru drepturile homosexualilor aşa cum a militat fostul preşedinte american, Barack Obama.

Curtea Supremă SUA se aliază cu mamele din cupluri gay

Curtea Supremă a Statelor Unite tocmai a anulat o hotărâre judecătorească a statului Alabama, prin care unei femei gay i se refuzase recunoaşterea drepturilor părintești asupra celor trei copii adoptaţi împreună cu partenera ei lesbiană. Acum cele două femei sunt despărţite. Avocaţii femeii spun că decizia statului Alabama a „anulat efectiv drepturile părintești asupra copiilor...

Malta legalizează căsătoriile homosexuale

Malta a devenit cea de-a 22-a ţară europeană care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi cea de-a 10-a care le permite acestora să adopte copii.

Papa Francisc, „şocat de perspectiva adopţiilor homosexuale”

Cei care sperau că papa va schimba opinia Bisericii Catolice cu privire la homosexuali şi căsătorii între persoane de acelaşi sex mai au de aşteptat. În lumina noilor declaraţii ale papei, conservatorii pot sta liniştiţi: Papa este împotriva adopţiilor homosexuale şi a fost şocat de existenţa unui proiect de lege în acest sens în Malta.

Guvernul irlandez pierde lupta împotriva adopţiilor homosexuale

Ministerul Sănătăţii din Irlanda de Nord a pierdut procesul în care a solicitat repingerea adopţiilor de către cuplurile de acelaşi sex.

Rusia va interzice cuplurilor gay străine să adopte copii

Parlamentul rus va interzice cuplurilor gay străine să adopte copii, chiar dacă ţăra din care cuplul este originar a legalizat căsătoria gay și dreptul la adopţie al persoanelor necăsătorite.

CEDO a dat undă verde adopţiilor de către cuplurile gay

Marţi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că partenerii cuplurilor homosexuale au dreptul să adopte copiii celuilalt partener, la fel ca în cuplurile heterosexuale necăsătorite, informează agenţia Mediafax.

Rusia: Amenzi usturătoare pentru propagandiştii gay

Guvernatorul oraşului Sankt Petersburg a votat miercuri un proiect de lege care impune amenzi pentru cei care fac propagandă gay printre minori.