Ce să le spui copiilor despre Moș Crăciun

Nu sunt sigură dacă a existat vreun moment în care să cred că Moș Crăciun există cu adevărat și, oricum, nu m-am intersectat direct niciodată cu el, în timpul copilăriei mele. Dar știu că m-am întrebat, privind pozele de la serbările de Crăciun ale fraţilor mei, dacă vreunul dintre copiii care surâdeau fotografului din braţele...

Cum a ucis Moș Crăciun sărbătoarea Crăciunului

Moș Crăciun, bătrânul grăsuţ care împarte cadouri, s-a născut pe baza legendelor Sfântului Nicolae. Candida Moss, profesor de teologie la Universitatea Notre Dame din SUA, este de părere că Moș Crăciun este cel mai dăunător personaj pentru sărbătoarea Crăciunului. În articolul său, publicat în The Daily Beast, comentează lecţiile nocive pe care copii le învaţă...

Jumătate dintre britanici cred că Iisus a fost vizitat la naştere de…Moş Crăciun

Deşi odată cu intrarea în decembrie, Marea Britanie este împânzită de scene cu Naşterea lui Iisus expuse în public şi în mai toate şcolile primare se organizează piese de teatru pe această temă, mulţi dintre englezi sunt în continuare foarte confuzi cu privire la aceasta.

Care este legătura dintre Iisus şi Moş Crăciun?

Care este legătura dintre Moş Crăciun şi naşterea lui Iisus Christos? Unii americani nu ştiu, însă povestesc că în copilărie, pe 25 decembrie sărbătoreau şi naşterea pruncului Iisus în ieslea din Betleem, dar aşteptau şi darurile din partea lui Moş Crăciun.

SUA: Moş Crăciun e mai sărbătorit decât Iisus

Mulţi creştini sărbătoresc Crăciunul fără a considera că este o sărbătoare care îl are în centrul ei pe Iisus Christos. Este concluzia unui sondaj realizat de LifeWay Research, o organizaţie creştină din Nashville (SUA).