Criză de încredere în vaccinuri în estul Europei

Doar jumătate dintre est-europeni consideră că vaccinurile sunt sigure, o cifră aflată cu mult în urma mediei mondiale, de 79%.

Germania va permite în continuare uciderea selectivă a puilor din ferme

O curte superioară din Germania a decis că este legal ca producătorii de carne de pui și ouă să omoare puii de sex masculin nedoriţi. Uciderea puilor de sex masculin este practicată în majoritatea fermelor industriale, în toată lumea. După ce este identificat sexul puilor, miliarde dintre ei sunt uciși imediat după eclozare, prin tocare...

Raport: peste jumătate din «carnea» consumată în 2040 nu va proveni de la animale

Peste două decenii, alimentele din carne sau cele care doar imită gustul lor se vor regăsi din belșug pe mesele consumatorilor, dar 60% dintre acestea vor proveni fie de la carnea crescută în laborator, fie de la alternative produse din plante, arată un raport al firmei de consultanţă strategică AT Kearney.

12 luni dintr-un an: vitamina B12

Să-i spunem David; numele este fictiv, dar cazul este real. Tânăr (27 de ani), înalt (peste 1,82 cm), masiv (peste 108 kg) fără a fi gras, mai de grabă plin de muşchi dezvoltaţi prin ridicatul greutăţilor, nu fuma şi nu consuma alcool.

Ce să mai cred?

Favorizată de explozia de mijloace de comunicare, informaţia circulă halucinant, între alb și negru, absolut și relativ. Mediul de transmisie se confundă cu mesajul, iar cititorul obișnuit devine, pe rând, consumator, autoritate, beneficiar sau victimă.

OMS: În fiecare zi, un milion de oameni contractează o boală cu transmitere sexuală

În fiecare zi, peste un milion de persoane contractează o infecţie transmisă pe cale sexuală, estimează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Carnea roșie și carnea albă, la fel de nocive din perspectiva colesterolului

În ciuda convingerii generale, consumul de carne roșie (porc) și consumul de carne albă (pui) au efecte similare asupra nivelului de colesterol din sânge, susţine un studiu publicat ieri în American Journal of Clinical Nutrition.

Consumul alimentelor ultraprocesate crește riscul de boli cardiovasculare și deces prematur

Cu cât procentul de alimente ultraprocesate este mai mare în meniul obișnuit al unei persoane, cu atât mai ridicate sunt riscurile de boli de inimă, accident cerebral și deces prematur, sugerează două studii mari, publicate în British Medical Journal.

Sindromul de „burnout”, introdus de OMS în noua Clasificare Internaţională a Maladiilor

În ultima actualizare a catalogului de boli din întreaga lume, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a introdus sindromul de „burnout”, descriindu-l ca „un sindrom ce rezultă din stresul cronic la locul de muncă și care nu a fost gestionat cu succes”.

În România, bolile cardiovasculare ucid de 3 ori mai multe persoane decât cancerul

„Dacă în Europa bolile cardiovasculare omoară cam jumătate dintre cetăţeni, în România lucrurile stau mult mai rău, omorând două treimi, de trei ori mai mult decât mortalitatea de 19% prin cancer”, a afirmat preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, Dragoş Vinereanu, subliniind că afecţiunile cardiovasculare reprezintă prioritatea numărul 1 a sistemului medical românesc.

Studiu: variaţia semnificativă a greutăţii corporale crește riscul apariţiei demenţei

Lista de motive personale pentru menţinerea unei greutăţi normale la orice vârstă poate fi una lungă, dar un studiu al cercetătorilor coreeni vine să adauge un argument foarte puternic: creșterea sau scăderea majoră a greutăţii corporale la vârste înaintate poate reprezenta un factor de risc pentru instalarea demenţei.

Capsula făgăduinţei

„A fost terifiant. Continuau să-mi spună că au cei mai buni chirurgi și încercau să mă consoleze. Dar ziceau și că am nevoie de un ficat nou și că trupul meu ar putea să-l respingă.“ Christopher Herrera

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE