Dependenţa de jocuri video, recunoscută oficial ca tulburare comportamentală

Adicţia de jocurile video este un subiect dezbătut de cel puţin două decenii. Deși centrele de tratare a acestei dependenţe s-au înmulţit odată cu numărul specialiștilor care au demonstrat prin studii că jocurile video pot crea dependenţe similare abuzului de substanţe, lumea academică nu ajunsese la un consens. Până acum.

Esenţiale de weekend

Situaţie gravă în România: 30.000 de elevi nu s-au înscris la Evaluarea Naţională

Ahile, pisica „paranormală” de la Cupa Mondială 2018

Dacă cineva credea că gândirea magică și superstiţia au fost demult îngropate în istoria Europei, nu are decât să se uite la pisica „paranormală” Ahile în jurul căreia rușii au organizat un eveniment public de „ghicire” a câștigătorului Cupei Mondiale la fotbal.

Esenţiale azi, 13 iunie

Acord istoric: Macedonia își schimbă numele

România: Testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin și a celui mamar

Femeile din ţara noastră vor putea fi testate gratuit în vederea depistării precoce a cancerului de col uterin și mamar, în următorii cinci ani, în cadrul Programului Naţional pentru Sănătatea Femeii ce va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile. Programul a fost iniţiat de către Ministerul Sănătăţii.

James Corden a renunţat la carne din cauza cruzimii asupra animalelor

Este englez, actor, scriitor, producător, cântăreţ și prezentator TV. Mai nou, și vegetarian. Cel puţin aceasta a povestit James Corden presei care l-a intervievat în turneul de promovare a celui mai recent film în care joacă: Ocean’s 8.

Curcumina, o veste bună pentru diabetici

Curcumina, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură, ar putea avea un rol important în tratarea diabetului.

De ce copiii titanilor tehnologiei au acces limitat la device-uri

Printre cei care au stabilit un program, limitând cantitatea de tehnologie pe care copiii lor o pot consuma, sunt cofondatorul Apple Steve Jobs, cofondatorul Microsoft Bill Gates, miliardarul Mark Cuban și cofondatorul Reddit Alexis Ohanian.

Esenţiale azi, 8 iunie

Franţa interzice telefoanele mobile în școli

Pulberea de legume și fructe, pasul ușor către o alimentaţie mai sănătoasă?

Legumele sub formă de pulbere ar putea fi viitorul superalimentelor. Cel puţin așa sugerează Agenţia de Cercetare Știinţifică și Industrială Commonwealth (CSIRO), din Australia, care împreună cu grupul agricol Hort Innovation au creat o pulbere din ciorchinii de broccoli. Aceasta poate fi amestecată în compoziţia produselor de patiserie, a produselor de cofetărie, în supe și...

Esenţiale azi, 7 iunie

România, cele mai multe anchete privind fondurile UE

Studiu: Practici altădată imorale devin morale pentru tot mai mulţi americani

Săptămâna aceasta, centrul de cercetare Gallup a publicat concluziile analizei sale anuale despre valorile și credinţele americanilor de rând, unul dintre cele mai importate barometre pentru starea morală a Americii, una dintre ultimele ţări dezvoltate care încă a rămas profund creștină.
90,288FaniÎmi place
177CititoriConectează-te
549CititoriConectează-te

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE