Angajaţi ai Crucii Roşii au fost răpiţi în Siria din greşeală

20

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat duminică faptul că şase lucrători umanitari şi un membru al Semilunei Roşii siriene au fost răpiţi la Idleb, în nord-vestul Siriei de către combatanţi neidentificaţi.

CICR nu a dezvăluit identitatea sau sexul celor răpiţi, dar este vorba şi de o echipă internaţională, şi de lucrători locali, în special personal medical. Se crede că aceştia au fost răpiţi din cauza crucii roşii inscripţionate pe maşinile cu care se deplasau, care ar fi putut fi considerată de terorişti simbol creştin.

„Cerem eliberarea imediată a celor răpiţi în această dimineaţă. Depunem eforturi foarte mari pentru a oferi asistenţă celor din Siria, iar asemenea incidente ne subminează capacitatea de a-i ajuta pe cei în nevoie", a spus Rima Kamal, purtător de cuvânt al CIC pentru BBC.

De la începutul conflictului armat din Siria până acum, peste 100.000 de persoane au decedat şi peste opt milioane de persoane au fost forţate să îşi părăsească ţară şi să caute refugiu în ţările învecinate.

Sursa: Reuters