Chirurg britanic: lunetiştii din Siria îşi alegeau ca ţinte femei însărcinate

185

În timp ce echipele internaţionale încearcă să distrugă rezerva de arme biologice, lunetiştii din armata siriană împuşcă civilii care ies din spitale să cumpere alimente şi provizii, indiferent că este vorba de copii sau de femei însărcinate, a povestit David Nott, un chirurg britanic care şi-a petrecut ultimele două săptămâni în Siria.

„Este evident că lunetiştii jucau un fel de joc. Într-o zi, aveam pacienţi care erau cu toţii răniţi în zona inghinală. Într-o altă zi, erau doar răniţi în piept sau abdomen. Şi apoi au fost femei însărcinate în ultimul trimestru care au venit după ce fuseseră rănite", a povestit Nott pentru BBC.

Ce l-a şocat pe medic a fost o serie de şase femei însărcinate împuşcate ne-letal, dar direct în uter, astfel încât copiii pe care îi purtau în pântec au fost nimeriţi direct în cap.

Pe lângă forţele guvernamentale, regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad apelează la serviciile mercenarilor din China şi Azerbaidjan, supranumiţi „Fantomele" ucigaşe, pentru a îndeplini misiuni de epurare etnică şi religioasă şi pentru a păstra teroarea asupra populaţiei. De asemenea, luptătorii regimului se antrenează folosind ţinte umane, cu premii pentru cei care reuşesc să omoare copiii încă aflaţi în uterul mamei lor.

Sursa: BBC