O universitate adventistă găzduieşte un summit împotriva traficului uman

208

La sfârşitul săptămânii trecute, renumita Universitate adventistă Andrews (Statele Unite ale Americii) a fost gazda celui de-al doilea summit naţional pentru conştientizarea socială a traficului uman.

Miercuri, în prima zi de summit, Abigail Kuzma, avocat şi co-preşedinte al grupului de lucru Indiana Protection for Abused and Trafficked Human, a prezentat câteva date statistice legate de traficul uman în Statele Unite şi în alte ţări. Estimările arată că, în fiecare an, traficul de persoane face între 14.500 şi 17.500 victime doar în SUA şi între 100.000 şi 300.000 de copii devin victime sexuale, în aceeaşi perioadă de timp.

În a doua seară a summitului a fost prezentat filmul „Nefarious: Merchant of souls". Documentarul propune o analiză detaliată a industriei sexuale în mai multe ţări, inclusiv din Europa de Est (România şi Republica Moldova). Finalul documentarului transmite un mesaj de speranţă, atât pentru victime, cât şi pentru agresori, care au găsit iertare şi vindecare în urma cunoaşterii lui Dumnezeu, informează Adventist Today.

Traficul uman al copiilor şi adulţilor este a doua industrie ilegală din lume, din punct de vedere al profiturilor, după traficul de droguri.