Peste 100 de milioane de useri Facebook NU sunt oameni

151

Aproximativ 10% dintre conturile active de pe reţeaua de socializare Facebook nu sunt profile aparţinând oamenilor, arată o analiză asupra audienţei acestui canal de social media, realizat de eMarketer, citează Huffington Post.

După ce la sfârşitul lunii martie, Facebook anunţa că a ajuns la cifra de 1.11 miliarde de utilizatori lunari activi, eMarketer a arătat faptul că, dintre acestea, doar 889.3 milioane reprezintă conturi aparţinând oamenilor, iar restul sunt profile de animale, obiecte sau branduri.

În raportul depus în iunie anul trecut la Comisia americană pentru Securitate (SEC), reprezentanţii Facebook recunoşteau că sunt la curent cu faptul că numărul estimat de utilizatori s-ar putea să nu fie corect.

Astfel, din totalul de utilizatori activi lunar până la momentul raportării, reprezentanţii Facebook estimau că circa 4.8% din conturi ar putea fi duplicate, adică acele profile pe care un user le creează în plus faţă de profilul curent. În aceste condiţii, fie analiza efectuată de eMarketer este eronată, fie numărul de conturi false s-a mărit semnificativ în ultimul timp. CNN făcea propria estimare pe acest subiect în 2010, când aprecia că mai mult de câteva mii de conturi sunt de fapt profile de câini şi pisici, dar şi de păsări, hamsteri, broaşte ţestoase, peşti sau iepuri.