Peste un sfert din absolvenţi se căsătoresc cu un coleg din aceeași facultate

94

Aproximativ 28% dintre cuplurile absolvente de facultate sunt formate din parteneri care au frecventat aceeași instituţie universitară, arată un studiu Facebook.

Cercetătorii au observat că unul din factorii importanţi care au contribuit la creșterea numărului de cupluri căsătorite formate între absolvenţii aceleiași instituţii universitare a fost gradul de religiozitate al școlii. De exemplu, Universitatea Bringham Young, cea mai importantă instituţie academică religioasă americană, s-a aflat printre primele locuri în topul celor 25 de universităţi cu cele mai multe cupluri căsătorite de foști absolvenţi. În această listă mai pot fi găsite și alte instituţii de învăţământ superior religioase din SUA, precum Colegiul Biblic de Credinţă Baptistă și Seminar Teologic, Colegiul Central Biblic, Colegiul Biblic Baptist, Colegiul Creștin Pensacola sau Colegiul Messiah.

Alţi factori care au influenţat tendinţa de formare a cuplurilor printre absolvenţii aceleiași universităţi au fost mărimea unităţii și, în proporţie moderată, orientarea politică (evaluată pe o scală unde cele două extreme folosite au fost „foarte liberal" și „foarte conservator").

De asemenea, cercetătorii au mai observat că alte 15 procente dintre cuplurile căsătorite au fost colegi de liceu.

Studiul a analizat datele agregate și anonimizate ale tuturor cuplurilor din SUA, în care partenerii au trecut, în profilul lor personal de Facebook, atât persoana cu care sunt căsătoriţi, cât și liceul sau facultatea pe care au terminat-o.

Cu toate acestea, cercetătorii punctează că există posibilitatea ca respectivele cupluri căsătorite să fi fost implicate într-o relaţie romantică înainte de a intra la facultate sau după, nu în perioada studenţiei.