Studiul care afirmă că homosexualitatea nu este o boală este contrazis

3199

Organizaţia Family Research Institute, care realizează studii privitoare la familia tradiţională, contrazice celebrul studiu Hooker, efectuat în 1957 şi care a influenţat zeci de studii, jurnale medicale şi procese civile şi penale. În plus, Asociaţia Psihiatrică Americană a scos homosexualitatea de pe lista de boli, după acest studiu.

Studiul Hooker afirma că homosexualitatea nu este o boală psihică, însă un studiu recent al FRI contrazice controversatul studiu. Potrivit doctorului Paul Cameron de la FRI, care a condus echipa de cercetare, psihologii care sunt de acord cu studiul din 1957 afirmă că homosexualitatea este doar un stil de viaţă.

Cu toate acestea, comportamentul unui homosexual, dar şi testele psihologice efectuate în studiul FRI, relevă că aceasta este o tulburare psihică. În plus, FRI contestă şi modul în care a fost realizat studiul din 1957. Numărul de subiecţi a fost restrâns de la 70 la 30 pentru „rezultate mai bune".

Lucrarea FRI care contrazice studiul Hooker a fost publicat în Marriage & Family Review.

Dr. Cameron este preşedinte al FRI şi autor a peste 90 de articole ştinţifice şi a cinci cărţi. Rezultatele studiului au fost susţinute de o parte dintre psihologii de la Universităţile Colorado, Louisville şi Nebraska, dar şi de colegii săi de la Seminarul Teologic Fuller.