Tineri britanici se opun căsătoriilor gay. Colegii îi numesc „nazişti”

45

Liderii societăţii civile şi religioase din Marea Britanie atrag atenţia asupra valului de abuzuri verbale cu care se confruntă copiii şi tinerii britanici care se exprimă împotriva căsătoriilor homosexuale.

Avertizarea a venit din partea lui John Deighan, reprezentantul Bisericii Catolice din Scoţia, în cadrul unei întâlniri în Parlamentul European de la Bruxelles. Acesta a avertizat că lobby-ul în favoarea egalităţii în drepturi a cuplurilor de acelaşi sex a condus la o situaţie nefericită.

Cei care apără drepturile homosexualilor au o reacţie de aversiune faţă de cei care îşi manifestă opoziţia, chiar dacă aceştia sunt copii. Deighan a dat exemplul unor copii din Marea Britanie, între care şi băieţelul său de 12 ani, care au fost numiţi „nazişti" şi „bigoţi" pentru că au îndrăznit să se exprime împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Disputele tot mai frecvente în rândul britanicilor vin în contextul unei separări sociale şi religioase determinate de subiecte delicate, precum numeroasele încercări ale guvernului britanic de a legalize căsătoriile între persoane de acelaşi sex.