Faţa Afganistanului în cel mai sângeros an pentru armata SUA (Foto)

14

Anul 2010 este deja cel mai sângeros pentru militarii americani din Afganistan, cu 323 de morţi în opt luni, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pornind de la site-ul de Internet independent icasualties.org, semn suplimentar că insurecţia talibanilor se intensifică.

   

    Cu 323 de morţi numai în ultimele opt luni, anul 2010 este deja cel mai sângeros an pentru militarii americani din Afganistan, raportează AFP. Potrivit analiştilor, aceste dae reflectă o intensificare a insurecţiei talibane, relatează Mediafax.

    "Cred că nimeni nu poate contesta faptul că talibanii îşi extind prezenţa", a declarat generalul american David Petraeus, care comandă trupele americane şi ale NATO în Afganistan. "Numărul atacurilor lor a crescut," a spus generalul, dar a apreciat că aceasta "este manifestarea faptului că ne-am intensificat în acelaşi timp resursele şi că le luăm adăposturile pe care şi le-au construit în ultimii ani."

    Generalul Petraeus a reiterat că "acest an că va fi mai dificil" pentru forţele internaţionale, "înainte de a deveni mai uşor. Forţele americane şi ale ISAF au depus eforturi mari pentru a furniza resursele adecvate în Afganistan" şi "suntem în continuare la faza finală a acestui efort" în termeni de efective, a conchis el.

    Vizitaţi Galeria Foto pentru câteva imagini care arată cum s-a schimbat peisajul afgan în ultimii 16 ani. Fotografiile au fost făcute de Seamus Murphy în 1994 şi 2010, în Kabul, capitala Afganistanului şi pubicate de Izismile.com.