105 miliardari îşi donează averile

279

Numărul miliardarilor care au semnat să doneze jumătate din avere prin Giving Pledge, o acţiune pornită de Bill Gates şi soţia sa, a ajuns la 105. Un nou val de 12 persoane se pregăteşte să semneze contractul.

Richard Branson, fondatorul Virgin Group, împreună cu soţia sa, fac parte din primul grup de miliardari non-americani care au acceptat să se alăture iniţiativei fondatorului Microsoft. Cele 12 persoane care se vor alătura provin din Rusia, Africa de Sud, Australia, Germania, India, Ucraina, Marea Britanie şi Malaezia.

Bill Gates şi Warren Buffet au simţit că au saturat piaţa americană şi au hotărât să ducă iniţiativa la nivel internaţional, făcând personal vizite în locuri precum China sau Arabia Saudită, unde s-au lovit de bariere culturale şi o dorinţă clară de a prezerva averea familiei, scrie Huffington Post.

Au reuşit însă să atragă 12 persoane, dintre care face parte şi mogulul media Vladimir Potanin, care a declarat pentru Forbes că prin această acţiune doreşte să îşi protejeze copiii de „povara unei averi extreme, care să îi lipsească de motivaţia de a face ceva singuri în viaţă".

Ultimul marea aflux de persoane a fost în septembrie, când s-au alăturat 11 familii, dintre care fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, primarul New York-ului Michael Bloomberg, sau directorul Netflix Reed Hastings.