Marile economii ale lumii sunt gata de o taxă bancară globală

18

Gordon Brown spune că marile economii ale lumii au fost aproape de stabilirea unei taxe bancare globale, care ar putea costa sectorul financiar miliarde. Deşi acordul nu a fost finalizat, acest lucru se poate întâmpla la următorul summit G20 care va avea loc în iunie.

Marile economii ale lumii au fost aproape de stabilirea unei taxe bancare globale, care ar putea costa sectorul financiar miliarde. Deşi acordul nu a fost finalizat, acest lucru se poate întâmpla la următorul summit G20 care va avea loc în iunie. Acestea sunt concluziile prim-ministrului britanic Gordon Brown, în urma discuţiei cu Angela Merkel, cancelarul german, despre care scrie ziarul Financial Times, citat de Mediafax.

Gordon Brown consideră că în prezent există un context favorabil unei taxe globale. Premierul britanic a declarat pentru FT că doreşte să reînvie spiritul cooperării globale, după perioada de declin care a urmat întâlnirii din aprilie 2009 a G20, la Londra.

Chiar dacă peste circa o lună vor avea loc alegeri în Marea Britanie, Brown este angajat într-o campanie internaţională pentru negocierea instituirii unei taxe bancare.

Premierul vrea un acord privind taxa la reuniunea G20 din noiembrie, de la Seul, alături de reguli privind capitalul, care să întărească instituţiile financiare pentru o eventuală nouă criză.