Obama: „petrolul este combustibilul trecutului"

27

Președintele american Barak Obama propune o alternativă consumului de gaze naturale, constând în dezvoltarea unor strategii care să asigure consumul de energie prin intermediul industriei eneregetice alternative.

Obama a afirmat că „petrolul este combustibilul trecutului”, susţinând în faţa republicanilor că preţul în creștere a petrolului ridică mari probleme și că este necesară adoptarea unei startegii care să asigure comsumul de energie prin alte modalităţi.

Cu ocazia vizitei sale în Carolina de Nord, președintele a transmis un mesaj muncitorilor fabricii Daimler Trucks: „Dacă vrem să controlăm viitorul nostru energetic, atunci avem nevoie de o strategie. Este necesar să dezvoltăm fiecare sursă de energie, nu doar de petrol şi gaze, ci și energia eoliană şi energia solară, energia nucleară, și cea a biocombustibililor. Trebuie să investim în tehnologia care ne va ajuta ulterior să utilizăm mai puţin petrol și mai puţine gaze pentru mașinile noastre, pentru clădirile noastre, pentru fabricile noastre. Aceasta este singura soluţie. Astfel putem provoca preţurile să scadă, prin cererile puţine pe care le vom avea” afirmă Obama conform ABCnews .

Statele Unite cumpără 20% din consumul mondial de petrol, dar deţine doar 2% în rezervele proprii. Obama consideră potrivită și necesară dezvoltarea acestor strategii pentru dezvoltarea industriei alternative energetice.