„Profetul crizei” avertizează că se apropie sfârşitul pentru euro

52

Economistul Nouriel Roubini, cunoscut ca „Dr. Doom" sau „Profetul crizei" pentru că a prevestit criza financiară din Statele Unite înainte de colapsul imabiliar, face o nouă predicţie. Într-o postare pe Twitter, scrie că „se apropie sfârşitul jocului pentru zona euro".

Roubini crede că până la sfârşitul anului Grecia va ieşi din zona euro pentru că Banca Centrală Europeană nu face decât să încerce să o ajute, în timp ce Spania şi Italia vor intra inevitabil în programul unei troici.

Ministrul spaniol de Externe a declarat într-o conferinţă de presă în capitala statului Peru, că „suntem în pragul unor schimbări calitative în cadrul Uniunii Europene". De aici înainte nu mai sunt decât două opţiuni, „de a regresa sau de a face saltul către o Europă federală".

El a declarat că cele 17 state din zona euro travesează un moment dificil şi a subliniat că "păcatul originar al zonei euro este de a avea o monedă comună, dar nu şi o bancă centrală care să acţioneze ca un creditor în ultimă instanţă".