Scriptură ţinută secretă, timp de 1.500 de ani, expusă în Turcia

623

O scriptură secretă, veche de 1500 de ani, care susţine că Iisus Christos a profetizat venirea profetului Mohamed urmează să fie expusă în Turcia.

O scriptură secretă, veche de 1500 de ani, care susţine că Iisus Christos a profetizat venirea profetului Mohamed urmează să fie expusă în Turcia.

Scriptura, numită şi Evanghelia lui Barnaba (un presupus apostol al lui Iisus), valorează peste 16 milioane de euro şi se spune că ar conţine învăţături timpurii ale lui Iisus Hristos şi o profeţie a venirii profetului Mohamed. Se presupune că scrierea a fost ţinută în secret din cauza asemănărilor importante cu învăţăturile islamice. „Conform credinţei islamice, Iisus este om şi nu Dumnezeu. Islamismul respinge sfânta treime şi crucificarea lui Iisus", a declarat Ertugrul Gunay – ministrul culturii şi turismului din Turcia.

Scriptura a fost găsită de poliţie în anul 2000, când a fost confiscată de la o grupare care făcea contrabandă cu obiecte religioase. Documentul a fost ţinut secret până în 2010, când a fost predat Muzeului de etnografie din Ankara. În prezent, Biblia este restaurată şi va fi disponibilă publicului în curând.  

Apariţia scrierii controversate a stârnit şi scepticism cu privire la autenticitatea ei. Pastorul protestant İhsan Özbek susţine că manuscrisul a fost scris în secolele V sau VI după Hristos, în timp ce Barnaba – autorul ei şi unul dintre presupuşii apostoli ai lui Iisus – a trăit în primul secol. Özbek susţine că, dacă evanghelia este autentică, ea a fost scrisă de urmaşii lui Barnaba, nu de el însuşi.

Surse: Daily Mail , Huffington Post