Israelul suspendă livrările de materiale pentru Gaza, după descoperirea unui tunel secret

87

Duminică, reprezentanţi ai armatei israeliene au declarat că Israelul suspendă livrările de materiale de construcţie către Fâşia Gaza, din motive de securitate, după ce a descoperit un tunel săpat pe teritoriul israelian din enclava palestiniană şi destinat, potrivit armatei, unor „activităţi teroriste", relatează site-ul Haaretz.

Tunelul cu o lungime de 1,7 km şi aflat la 15-18 metri sub pământ a fost descoperit în urmă cu o săptămână, după ce rezidenţii unui kibbutz se plângeau că aud zgomote neobişnuite dintr-o zonă de graniţă fortificată. Cercetările au dezvăluit un tunel care începe în satul Absan din Fâşia Gaza, trece pe sub gardurile de la frontieră şi ajunge până în Ein Hashlosha, un kibbutz (localitate) de pe teritoriul israelian.

Ministrul Apărării Moshe Yaalon a descris tunelul ca o „dovadă în plus că Hamas continuă să planifice o confruntare cu Israelul, prin pregătirea unor atacuri teroriste".

În reacţie, reprezentanţii Hamas acuză Israelul că face afirmaţii exagerate, încercând să continue agresiunea asupra Fâşiei Gaza. Aripa militară a răspuns pe Twitter, avertizând că „minţile celor care au gândit tunelul pot construi alte zeci".

Sursa: Haaretz